26-vuotias räppäri Mac Miller kuollut

Yhdysvaltalaisräppäri julkaisi viimeiseksi jääneen albuminsa vain kuukausi sitten ja oli lähdössä kiertueelle lokakuussa.

Hip hop & rap
Mac Miller
Mac MillerAOP

Yhdysvaltalainen räppäri Mac Miller on kuollut. Miller, oikealta nimeltään Malcolm McCormick, löydettiin elottomana kotoaan Kaliforniasta perjantaina. Hän oli kuollessaan vain 26-vuotias.

Viranomaiset eivät ole kertoneet Millerin kuolinsyytä, mutta julkisuuden henkilöitä tiiviisti seuraavan verkkosivuston TMZ:n mukaan Miller olisi kuollut yliannostukseen.

Miller oli avoimesti kertonut riippuvuuksistaan paitsi sanoituksissaan myös haastatteluissa. The New York Times -lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) Miller oli muun muassa väärinkäyttänyt opiaatteja sisältävää yskänlääkettä.

Kiertue odotti lokakuussa

Jo Millerin vuonna 2011 julkaistu ensialbumi Blue Slide Park nousi Yhdysvalloissa listaykköseksi. Hänen uusin albuminsa, myöskin Yhdysvaltojen listoilla korkealle noussut Swimming julkaistiin elokuun alussa.

Millerin oli tarkoitus lähteä kiertueelle kotimaassaan lokakuussa. Hän kirjoitti torstaina verkkopalvelu Twitterissä toivovansa, että "se alkaisi huomenna".

Miller on esiintynyt Suomessakin, mutta esimerkiksi toissa kesänä hän perui keikkansa Lahdessa terveydellisistä syistä.

Myös Millerin yksityiselämä nousi viime vuosina otsikoihin. Hän erosi aiemmin tänä vuonna laulaja Ariana Grandesta parin vuoden seurustelun jälkeen. Parin eroa puitiin laajalti sosiaalisessa mediassa ja internetin viihdesivustoilla.

Lähteet: Reuters, AP