1. yle.fi
  2. Uutiset

Puolustusministeri Niinistö: Maanpetoksesta epäilty virolaisupseeri ei näytä vuotaneen Suomen kannalta oleellista tietoa

Upseeri on saattanut nähdä joitain Suomea koskevia tietoja. Virossa upseerin epäillään välittäneen salaista tietoa Venäjän sotilastiedustelulle..

Valtiorikokset
Jussi Niinistö
Puolustusministeri Jussi Niinistö vieraili Hennalan entisellä varuskunta-alueella Lahdessa 26. elokuuta.Markku Ulander / Lehtikuva

Maanpetoksesta epäilty virolaisupseeri ei ole tämänhetkisten tietojen mukaan päässyt käsiksi laajoihin Suomea koskeviin tietoihin, kertoo puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.).

– Siinä mielessä tämä ei herätä minussa huolestumista Suomen osalta. Mutta tutkinta etenee ja saamme sitten lisätietoa. Tässä vaiheessa ei ole syytä olettaa, että Suomen kannalta mitään olennaisen tärkeää tietoa olisi valunut muualle, Virossa vierailulla oleva Niinistö kertoo STT:lle.

Niinistön mukaan maanpetoksesta epäilty upseeri on kuitenkin voinut nähdä joitain Suomea koskevia tietoja.

Viron valtakunnansyyttäjän virasto kertoi keskiviikkona, että upseerin epäillään välittäneen toisen miehen kanssa salaiseksi luokiteltua tietoa Venäjän sotilastiedustelulle GRU:lle yli viiden vuoden ajan.

Viron kerrottiin asettavan tutkimuskomission selvittämään, kuinka suurta vahinkoa miesten toiminta on aiheuttanut Viron turvallisuudelle.

Aiemmin aiheesta:

Virossa maanpetoksesta epäilty upseeri opiskeli Suomessa Tykistökoulussa

Virolaisupseeria epäillään maanpetoksesta – kerrotaan opiskelleen myös Suomessa

Lue seuraavaksi