Tunnelin paloilmoitus aiheutti liikennekaaoksen Ykköstiellä – moottoritietä ajettiin väärään suuntaan ja sulkupuomeja väänneltiin

Päivystävän palomestarin mukaan autoilijoiden toiminta oli erittäin vaarallista.

moottoritiet
Liikenne oli pysäyttettynä Valtatie 1:llä.
Liikenne oli pysäyttettynä Valtatie 1:llä.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Vioittunut palolaitteisto aiheutti liikennekaaoksen Lohjalla lauantaina aamupäivällä. Pelastuslaitos sai aamulla hieman ennen puoli yhdeksää paloilmoituksen Karnaisten tunnelista Ykköstieltä.

Tunnelialueen liikenne katkaistiin ilmoituksen vuoksi sekä Turun että Helsingin suuntaan. Ykköstie ruuhkautui nopeasti sillä aikaa, kun pelastuslaitos selvitti paloilmoituksen syytä.

– Järjestelmä on sellainen, että niin kauan kuin paloilmoitus on päällä, ei liikennettä pystytä avaamaan, kertoo päivystävä palomestari Pasi Kääriäinen. Lopulta huomattiin, että ilmoitus johtui laitteistoviasta. Kääriäisen mukaan vioittunut laitteisto aiheutti liikenteelle haittaa noin tunnin ajan.

Kääriäinen tosin kertoo, että Ykköstien olisi voinut avata liikenteelle aiemminkin, elleivät odottamiseen kyllästyneet autoilijat olisi kääntyneet tulosuuntaan ja lähteneet ajamaan moottoritietä väärään suuntaan.

– Yritimme avata tietä jo kerran aiemmin, mutta Tieliikennekeskus sanoi, että sitä ei voi avata, koska tiellä on autoilijoita sikin sokin ja he ajavat miten sattuu, Kääriäinen kertoo.

– Meidän tietoomme ei ole onneksi tullut kolareita tai vaaratilanteita. Tällainen toiminta on erittäin vaarallista. Kääriäisen mukaan Tieliikennekeskus kertoi ihmisten myös avanneen ja väännelleen liikenteen sulkupuomeja.