Oulussa poliisiautoon törmännyt huumekuski saa syytteet kolmesta murhan yrityksestä

Auto törmäsi poliisiautoon, joka oli jätetty tyhjillään tielle esteeksi.

Kotimaa
Liikenneonnettomuus Hailuodontiellä Oulunsalossa.
Pakoauton nopeus oli enimmillään 180 kilometriä tunnissa. Hailuodontiellä auto törmäsi poliisiautoon, joka oli jätetty tyhjillään tielle esteeksi.Risto Degerman / Yle

Oulussa poliisia paennut ja poliisiautoon törmännyt huumekuski saa syytteet kolmesta murhan yrityksestä. Syyttäjän mukaan poliisin takaa-ajama mies yritti viedä hengen kolmelta poliisilta Oulussa huhtikuussa.

Poliisi ajoi takaa autoa Kempeleestä Oulunsaloon. Pakoauton nopeus oli enimmillään 180 kilometriä tunnissa.

Hailuodontiellä auto törmäsi poliisiautoon, joka oli jätetty tyhjillään tielle esteeksi. Sen jälkeen auto törmäsi vastaantulevaan autoon, jonka kuljettaja loukkaantui.

Kuljettajaa syytetään muun muassa kolmesta murhan yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Lisäksi leikkipistoolilla poliiseja osoitellutta miestä syytetään myös laittomasta uhkauksesta.

Murhan yritykset liittyvät syytetyn yritettyään törmätä vastaantuleviin poliisiautoihin. Toisessa poliisiautoista oli tapahtumahetkellä yksi poliisimies ja toisessa kaksi. Haastehakemuksessa todetaan, että jos syytetty olisi törmännyt poliisiautoihin, olisivat poliisiautossa sisällä olleet todennäköisesti kuolleet.

Pistoolin mallisella aseella syytetty oli osoittanut poliisiautoa poliisin ajaessa syytettyä takaa.

Miehen verestä löytyi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lausunnon mukaan muun muassa kokaiinia.

Lue lisää: Pakomatka päättyi törmäykseen poliisiauton kanssa – kolme loukkaantui