Nyt näyttää synkältä: Oulun Lipon velkasaneerausta ollaan pistämässä jäihin, konkurssi yhä todennäköisempi

Velkasaneerauksen keskeyttämisestä on jätetty tänään hakemus Oulun käräjäoikeudelle.

pesäpallo
Oulun Lippo
Ville Honkonen

Oulun Lipon velkasaneerausmenettelyä esitetään keskeytettäväksi.

Velkasaneerausta hoitava asianajaja Antti Myllymäki kertoo jättäneensä saanerauksen keskeyttämishakemuksen tänään Oulun käräjäoikeudelle. Hän jätti hakemuksen, koska Oulun Lippo ry ei antanut määräaikaan mennessä selvitystä siitä, kuinka se hoitaa kiireisimpien velkojensa maksun.

– Näköpiirissä ei ole sellaista rahoitusta, jolla saneerauksen ulkopuoliset velat saataisiin maksettua, Myllymäki toteaa.

Myllymäen mukaan saneerausmenettelyn aikana syntyneitä kiireisimmin perittäviä velkoja on yhteensä 80 000–90 000 euron edestä.

Oulun Lippo on paininut jo pitkään raskaiden talousvaikeuksien kanssa. Ykköspesikseen pudonneella Lipolla on velkaa satoja tuhansia euroja. Suurimmat velkojat ovat verottaja ja ely-keskus, joiden lisäksi velkojina on iso joukko yksityisiä rahoittajia.

Myös Lipon pelaajien kasvattiseuroille maksettavat maksut ovat menneet rästiin.

Puheenjohtaja: Konkurssi hyvin lähellä

Oulun Lippo ry:n puheenjohtaja Pasi Salmela kertoo, että seura koetti läpi kuluneen kesän neuvotella eri rahoittajien kanssa, saataisiinko kiireisimmät velat maksettua.

Rahoittajat vetäytyivät neuvottelusta asianajaja Antti Myllymäen mukaan siinä vaiheessa, kun heille selvitettiin tarvittavan rahoituksen määrä.

Vaikka Lippo ei ole jättänyt vielä konkurssihakemusta, on sen jättäminen Salmelan mukaan hyvin todennäköinen seuraava askel. Mikäli asiassa päädytään konkurssiin, seura ei pelaa tulevalla kaudella Ykkösessä.

– Nyt pistämme mietintämyssyn päähän ja pohdimme, voidaanko tästä enää nousta, vai mikä on seuraava askel. Tietysti ihmeitäkin on tapahtunut, mutta aika todennäköiseltä konkurssi nyt näyttää, Salmela toteaa.

Lue lisää:

Velkojat hyväksyivät Oulun Lipon pääsyn velkasaneeraukseen – myös kasvattajaseurakorvauksia rästissä