Nyt se varmistui: Rovaniemelle palkataan uusi johtaja

Päätös ei ollut ihan läpihuutojuttu, sillä viikko sitten kaupunginhallitus jätti asian pöydälle.

Rovaniemi
Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala (kesk.).
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala (kesk.) pitää uutta johtajan virkaa tarpeellisena.Perttu Ruokangas / Yle

Rovaniemen kaupungintalolle palkataan uusi johtaja.

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti maanantaina, että kaupunkiin perustetaan uusi elinvoimajohtajan virka. Päätös oli yksimielinen.

Päätös ei ollut ihan läpihuutojuttu, sillä viikko sitten kaupunginhallitus jätti asian pöydälle ja päätti kysyä valtuustoryhmien mielipidettä asiaan ennen päätöksen tekemistä.

Elinvoimajohtajan virka muodostetaan täyttämättä olevasta, osittain avoimeksi jääneestä kehittämispäällikön virasta.

– Kaupungista ja konsernista on viime vuosien aikana lakkautettu tai jätetty täyttämättä elinkeinopäällikön, kehittämispäällikön ja Rovaniemen Kehityksen varatoimitusjohtajan tehtävät. Lisäksi kaupunginarkkitehdin virka on toistaiseksi täyttämättä. Olemme olleet liian optimistisia sen suhteen, minkälaisella henkilöstömäärällä voimme pärjätä ja nyt joudumme tekemään korjausliikkeen. Kaupungin kehittämiseen, työllisyyspolitiikkaan ja edunvalvontaan ei ole ollut riittävästi resurssia käytettävissä, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala (kesk.) sanoo kaupungin tiedotteessa.

Elinvoimajohtajan tehtäviä ovat muun muassa elinkeinoelämään, maankäyttöön ja edunvalvontaan liittyvät asiat. Viran tehtäväkohtainen palkka on runsaat 6800 euroa.