Hyppää sisältöön

Poliisi: Ei rikosta Repoveden riippusiltaonnettomuudessa

Metsähallituksen tilaaman asiantuntijaselvityksen mukaan syy sillan hajoamiseen oli ankkuritanko, joka oli väärässä asennossa.

10 metrin korkeudella kulkeva riippusilta hajosi heinäkuussa. Kuva: Vesa Grekula / Yle

Poliisi ei epäile rikosta Repoveden kansallispuiston riippusiltaonnettomuuden yhteydessä. Poliisi aloitti oman tutkintansa heinäkuun alussa.

Poliisin selvitysten mukaan sillassa ei ollut jälkiä tahallisesta ilkivallasta. Poliisin mukaan kyseiset sillat on tarkastettava vuosittain ja näin on myös tehty.

Lapinsalmen yli kulkenut riippusilta hajosi heinäkuun alussa, kun riippusillan kiinnityksessä käytetty ankkuritanko petti.

Metsähallituksen tilaaman asiantuntijaselvityksen mukaan ankkuritanko oli ollut väärässä asennossa, minkä vuoksi siihen syntyi ajan myötä väsymismurtuma. Poliisin mukaan murtumaa ei olisi voinut havaita ilman erikoislaitteistoa. Selvitys julkaistiin maanantaina.

Ankkuritangon virheasento on voinut selvityksen mukaan johtua työaikaisesta suunnitelmamuutoksesta tai inhimillisestä erehdyksestä. Sillalla kymmenen metrin korkeudessa oli tapahtumahetkellä kahdeksan ihmistä, mutta kukaan ei loukkaantunut.