Huumecocktailin seuraus: Kaksi nuorta miestä oli kuolla putkaan Porissa

Poliisi epäilee miesten käyttäneen lääkeaineita ja ekstaasia sekaisin.

Pori
Poliisi-kyltti
Porin poliisitalo.Tiia Hemminki / Yle

Kaksi parikymppistä miestä oli kuolla Porin poliisivankilassa maanantaina aamupäivällä.

Poliisi kertoo, että poliisivankilan vartija oli huomannut tarkastuskierroksellaan, että tuntia aiemmin putkaan tuotu mies korahteli eikä hengittänyt. Myöskään hänen sydämensä ei lyönyt.

Vartija aloitti elvytyksen yhdessä kollegansa kanssa, ja paikalle tuli ambulanssi hakemaan miestä hoitoon Satakunnan keskussairaalaan.

Ensimmäisen miehen elvytyksen aikana vartijat huomasivat, että samaan aikaan putkaan tuotu toinen nuorimies oli mennyt tajuttomaksi. Ambulanssilääkäri aloitti myös toisen miehen elvyttämisen.

Huumeita ja lääkkeitä sekaisin

Poliisin mukaan tajuttomuuden aiheutti todennäköisesti lääkeaineiden ja ekstaasin tai jonkin muun huumeen yhteiskäyttö. Molemmat miehet olivat ainakin poliisivankilasta lähdettäessä elossa, kertoo komisario Tuomo Katajisto.

– Jos näin voi sanoa, miehillä oli ollut huono cocktail käytössä., Katajisto sanoo.

Komisario Katajiston mukaan Porin poliisivankilassa käy lähes päivittäin ensihoidon henkilökuntaa tarkastamassa säilöönotettujen henkilöiden lääkitystä.

Joskus putkassa olijoita joudutaan viemään sairaalaan terveydentilan heikentymisen takia. Kahden henkilön yhtäaikaista elvytystä Katajisto ei muista sattuneen koskaan aiemmin.