Hyppää sisältöön

New Yorkin muotiviikot pyörähtivät käyntiin – tällaista on ensi kevään muoti

Kevään muodissa leijuu keveys ja ilmavuus.

Cesar Galindon muotiluomuksia. Kuva: Alba Vigary / EPA

New Yorkin muotiviikoilla nähtiin sunnuntaina meksikolaistaustaisen muotisuunnittelijan Cesar Galindon uusia, hieman surrealistisen oloisia luomuksia. Galindon CZAR-brändi kuvaa itseään arkkitehtoniseksi, voimakkaaksi ja seksikkääksi naistenvaatemerkiksi.

Mansur Gavrielin kevään muotia. Kuva: Peter Foley / EPA

Rachel Mansurin ja Floriana Gavrielin Mansur Gavriel -merkki taas luottaa selkeisiin linjoihin ja metallinvärisiin kenkiin. Mansur Gavriel tunnetaan etenkin käsilaukuistaan, jotka suunnitellaan New Yorkissa mutta valmistetaan Italiassa. Laukut löivät itsensä läpi toden teolla vuonna 2012, ja muotimittapuun mukaan niiden noin 500 euron hintakin on varsin kohtuullinen.

Bossin kevätmallistoa. Kuva: AOP

New Yorkissa oli sunnuntaina esillä myös Bossin kevätmallistoa, jossa graafinen ilmaisu yhdistyy sulavasti keveyteen. Lisäksi ilmavuutta korostavat naispuolisten mallien avosandaalit. Kokoelma on Bossin ensimmäinen Jason Wun lähdön jälkeen. Wu toimi Bossin naisten osaston taiteellisena johtajana viisi vuotta.

Bossin miesten mallistoa. Kuva: AOP

Bossin kevään 2019 miesten mallistoa, jota sitäkin leimaa keveys ja ilmavuus. Miesten kohdalla Boss on päättänyt yhdistää shortsit ja pitkän, ohuesta materiaalista valmistetun päällystakin.

Paris Hilton Cruella de Vilinä. Kuva: Jeff Grossman / AOP

Phillipe ja David Blondin The Blonds-muotitalo tarjosi hieman erikoisempaa katsottavaa. Muotinäytön pohjautui Walt Disneyn hahmoihin, ja mukana catwalkilla oli muun muassa Paris Hilton. Seurapiirijulkkis oli stailattu Cruella de Viliksi, joka on pahuutta huokuva hahmo 101 dalmatialaista -elokuvasta ja animaatiosta.

Malli catwalkilla. Kuva: AOP

Tässäkin vaatekokonaisuuudessa on keveyttä ja ilmavuutta. Värimaailma vie ajatukset 1990-luvulle.

New Yorkin muotiviikot luetaan Pariisin, Milanon ja Lontoon ohella maailman tärkeimpiin muotitapahtumiin. Muotiviikot järjestetään kaksi kertaa vuodessa.