Jorma Kääriäinen kertoi uransa koskettavimman hetken – kuurosokea pikkutyttö itki laulajan sylissä

Laulaja kertoi myös kaipaavansa kollegojaan Topi Sorsakoskea ja Kari Tapiota, joista oli tullut hänelle myös läheisiä ystäviä

viihdemusiikki
Jorma Kääriäisen uran koskettavin hetki - kuuro pikkutyttö itki laulajan sylissä
Jorma Kääriäisen uran koskettavin hetki - kuuro pikkutyttö itki laulajan sylissä

Jorma Kääriäinen sai musiikilliset lahjansa verenperintönä. Isä ja setä soittivat tanssiyhtyeessä, jonka mukana Jorma itsekin pääsi ensimmäiset kerrat laulamaan lavoille. Ura alkoi reilut 40 vuotta sitten ja edelleen hän tekee kymmenisen keikkaa kuukaudessa.

Laulajan työssä ollaan tekemisissä suurten tunteiden kanssa. Koskettavimman laulun hän oppi äidiltään.

“Maija on pieni, äidin paitaressu, kiltti ja nöyrä äidin neuvoille…”

– Maija varastaa keksin ja hän itkee sitä, että hän on tehnyt varkauden ja katuu sitä suunnattomasti. Sen kun kuulen, niin saman tien pillahdan itkuun, Kääriäinen kertoo.

Uran koskettavin keikkamuisto tapahtui Liipolan päiväkodissa, Lahdessa. Kääriäinen oli laulamassa vammaisille lapsille ja hänen syliinsä tuotiin pieni tyttö.

– Kun hän ei kuule eikä näe, kuuntelu tapahtui siten, että hän laittoi toisen käden mun kaulalle ja toisen kitarankanteen, Kääriäinen muistelee.

Kääriäinen lauloi Tapio Rautavaaran tunnetuksi tekemään sävelmän “Päivänsäde ja menninkäinen”. Pieni tyttö oli hymyillyt aurinkoisesti ja samaan aikaan kyyneleet olivat valuneet silmistä.

– Silloin ajattelin, että ehkä mulla on oikeasti oikeus tehdä tätä hommaa.

Topi Sorsakoski ja Kari Tapio olivat läheisiä

Laulaja kertoo myös kaipaavansa edesmenneitä kollegojaan Topi Sorsakoskea ja Kari Tapiota, joista oli tullut hänelle myös läheisiä ystäviä. Keikalta palatessa hän toisinaan edelleen tarttuu vaistomaisesti puhelimeen.

– Soitanpa Topille, eiku Karille, eiku... Niitä veijareita on todella ikävä, Kääriäinen sanoo.

Kääriäisen mukaan vanhojen kollegojen kanssa saattoi jakaa asioita, joita muiden on vaikea ymmärtää.

Tulppanien kasvattaja Hartolasta

Kääriäinen asuu Hartolassa, jota hän kehuu ihastuttavaksi kotipaikaksi. Ahkera puuhastelija tekee välillä metsätöitä ja nauttii luonnossa olemisesta. Viimeisin innostuksen kohde on ollut tulppaanit.

– Istutin vuosi sitten vähän yli sata ja nyt on vielä viitisenkymmentä laittamatta. Ne on nättejä ne kukat.

Kääriäinen tykkää muutenkin pihahommista, sillä se on hyvää vastapainoa keikkatyölle. Ulkona työskennellessään näkee käsiensä jäljen.

Katso koko lähetys alla olevasta linkistä.