1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keminmaa

Keminmaan lukiolaiset eivät saa ainakaan vielä ilmaisia kirjoja

Keminmaassa selvitetään, miten muut kunnat tukevat toisen asteen opiskelijoiden opintoja. Kunnassa halutaan, että mahdollinen etuus koskisi myös muitakin kuin lukiolaisia.

Keminmaa
Uusia lukiokirjoja.
Uusia lukiokirjoja.Sari Vähäsarja / Yle

Oppikirjojen hankkiminen ilmaiseksi Keminmaan lukiolaisille on osoittautunut mutkikkaaksi.

Alun perin Keminmaan kunnanvaltuustossa tehtiin aloitteet oppikirjojen tai kannettavan tietokoneen kustantamisesta lukiolaisille, mutta sivistystoimi ehdotti asiaa selvitettyään, että nuorille kustannettaisiin vain äidinkielen oppikirjat.

Tätä perusteltiin muun muassa kunnan taloustilanteella ja tasa-arvolla, sillä äidinkieli on kaikille pakollinen aine ylioppilaskirjoituksissa, joten kaikki lukiolaiset pääsevät edun piiriin.

Sivistyslautakunta esitti, että äidinkielen oppikirjat hankittaisiin ensi lukuvuodesta alkaen, mikäli hankinta voitaisiin tehdä sivistyspalveluille myönnetyn raamin puitteissa ilman, että oleellisia toimintoja täytyy karsia tai pienentää.

Keminmaan kunnanhallitus päätti kuitenkin maanantaina pidetyssä kokouksessaan, että seuraavaksi Keminmaassa selvitetään miten muut kunnat tukevat toisen asteen oppilaita ja sen jälkeen mietitään eri vaihtoehtoja nuorten tukemiseksi.

Lue seuraavaksi