Super vaatii Eksotea jättämään sote-palvelunsa ulkoistamatta

Suomen Lähi- ja perushoitajaliittoa huolestuttaa asiakasturvallisuuden lisäksi hoitajien jaksaminen, jos nämä siirtyvät eri työnantajan palvelukseen.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)
sairaanhoitaja desinfioi käsiään
Esimerkiksi hoivakotien työntekijät ovat olleet yllättyneitä siitä, miten laajasti Eksote suunnittelee palveluasumisen ulkoistamista.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Suomen Lähi- ja perushoitajaliitto Super vaatii Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksotea jättämään sosiaali- ja terveyspalvelunsa ulkoistamatta.

Eksote on ilmoittanut olevansa valmis siirtämään yksityisille toimijoille jopa 75 prosenttia ikääntyvien tehostetusta palveluasumisesta ja puolet palveluasumisesta.

Super pelkää asiakasturvallisuuden ja hoitajien työhyvinvoinnin kärsivän, jos hoitajat siirtyvät eri työnantajan pavelukseen. Superin mielestä myös ikääntyvien tasa-arvo heikkenee, jos heillä ei ole tulevaisuudessa rahaa ostaa palveluja tai palveluun myönnetty palveluseteli ei riitä.

Pari viikkoa sitten kerroimme siitä, että hoivakotien työntekijät ovat yllättyneitä Eksoten palveluasumista koskevien ulkoistamissuunnitelmien laajuudesta. Ulkoistamiset koskisivat toteutuessaan kolmeasataa Eksoten työntekijää.