Reka Kaapeli aloitti yt-neuvottelut

Yritys sai äskettäin seitsemän miljoonan euron maakaapelisopimuksen, mutta se ei toimitusjohtajan mukaan yksin auta kannattavuutta menettänyttä yhtiötä.

Reka kaapeli

Yt-neuvottelujen tavoitteena on vähentää enintään 20 henkilöä, lisäksi neuvotellaan mahdollisista lomautuksista. Yt-neuvottelut koskevat kaikkia Reka Kaapelin toimipisteitä Hyvinkäällä, Keuruulla ja Riihimäellä. Reka Kaapelin henkilöstömäärä tällä hetkellä on 257.

Reka Kaapelin emoyhtiön Neo Industrialin toimitusjohtajan Ralf Sohlströmin mukaan liikevaihto on pienentynyt viime vuodesta ja kannattavuus heikentynyt.

Reka Kaapeli sai syyskuun alussa maakaapelisopimuksen, jonka arvo on noin seitsemän miljoonaa euroa. Maakaapeleita käytetään rakennettaessa säävarmaa sähköverkkoa. Merkittävä kauppa ei toimitusjohtajan mukaan yksin auta.

– Kilpailukyvyn lisäämiseksi tehdään panostuksia ja suunnataan niitä uudelleen, hän kuvailee suunniteltuja toimia.

Reka Kaapelilla on vajaan vuoden toiminut polttotestauslaboratorio. Se on Suomen ainoa yksikkö, joka myy EU-asetusten mukaisia palveluja myös ulkopuolisille.

Sohlströmin mukaan laboratorio on auttanut selvästi yrityksen tuotekehitystä. Yhtiö esimerkiksi lanseeraa uusia tuotteita lähiaikoina.