Arkkitehtikisan visiot Turun elämyskeskuksesta kaiken kansan nähtäville

Töihin voi tutustua Turun päivänä kaupungintalolla sekä jatkossa Logomossa ja vierailukeskus Joessa.

Turku
Havainnekuva Turun ratapihan alueelle suunnitellusta tapahtuma- ja elämyskeskuksesta.
Havainnekuva Turun ratapihan alueelle suunnitellusta tapahtuma- ja elämyskeskuksesta.Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners

Turun Ratapihalle suunnitellun mittavan elämyskeskuksen arkkitehtikilpailun työt ovat valmistuneet. Kilpailutyöt ovat ensimmäisen kerran esillä Turun päivänä eli ensi sunnuntaina kaupungintalolla. Maanantaista alkaen töihin voi tutustua kolmen viikon ajan tapahtumakeskus Logomossa ja vierailukeskus Joessa.

Arkkitehtikilpailun järjesti elämyskeskusta suunnitteleva Turun Ratapihan Kehitys Oy yhteistyössä kaupungin sekä VR-Yhtymän kanssa. Kutsukilpailussa toimistojen tuli luoda malli alueen arkkitehtuurista, massoittelusta sekä toiminnallisista, kaupunkikuvallisista ja liikenteellisistä ratkaisuista asemakaavoituksen ja toteutuksen pohjaksi.

Kilpailuun kutsuttiin viisi arkkitehtitoimistoa Turusta ja Helsingistä. Arkkitehtikilpailun voittaja on tarkoitus valita lokakuussa 2018.

Elämyskeskuksesta on tarkoitus tehdä matkailun, konserttien, kulttuurin, musiikin, elektronisen urheilun, liikunnan sekä arjen palvelujen, työn ja asumisen kaupunkikeskittymä.