Kajaanin varhaiskasvatus sai hyvät arvosanat – toimintaa kehitetään kyselyjen pohjalta

Kajaanissa päiväkotien varhaiskasvatus on tuoreen kyselyn mukaan ajan hermolla ja hyvällä mallilla.

Kajaani
Lapsia leikkimässä liikuntasalissa.
Kajaanissa kysytään myös lasten mielipidettä päiväkotiasioihin.Julia Sieppi / Yle

Kajaanilaiset vanhemmat ja päiväkotien henkilökunta ovat olleet erittäin tyytyväisiä kaupungin varhaiskasvatukseen. Kajaanissa on tehty uuden varhaiskasvatussuunnitelman mukaisia muutoksia.

– Erityisesti viime vuonna olemme kehittäneet toimintaa eteenpäin. Henkilökunta on käynyt koulutuksissa ja olemme perustaneet uusia pilottiryhmiä. Näin olemme pysyneet ajan hermoilla, kertoo varhaiskasvatuksen tulosalueen johtaja Sirpa Kemppainen.

Vaikka tulokset olivat hyviä ei tarkoitus ole kuitenkaan jäädä lepäämään laakereillaan, sillä kyselyt tuovat kokoajan uusia parannuksen kohteita esiin.

– Tiedottaminen vaatii meillä edelleen kehittämistä. Lapsen osallistamista olemme kehittäneet aiemminkin, mutta se vaatii edelleen kehittämistä. Osallistaminen on myös kasvatussuunnitelman pääalue, Kemppainen kertoo.

Kyselyyn tuli vastauksia yhteensä 517, joista hieman yli puolet oli huoltajilta ja hieman alle puolet työntekijöiltä. Jokainen päiväkoti saa koosteen oman yksikön vastauksista ja nostaa sieltä esiin kehityskohteet ja vahvuudet. Myös vanhemmat voivat tarkastella oman lapsensa päiväkodin tuloksia.