Jyväskylässä vireillä yhteisöllisen kerrostalon rakentaminen – suunnitteilla koko talon yhteinen vierashuone

Kankaan alueelle etsitään yhteisöllisyydestä kiinnostuneita asukkaita, jotka rakennuttaisivat itse noin 40 asunnon kerrostalon.

Lyhyet

Toteutuakseen yhteisöllinen talo tarvitsee noin 15 rakennushankkeeseen sitoutunutta asukasta. Tähän mennessä kiinnostuksen on ilmoittanut kymmenkunta.

Mukaan lähtevät asukkaat pääsevät vaikuttamaan paitsi omiin asuntoihinsa myös yhteisiin tiloihin. Yhteisöllisen talon asukasaktiivi Eeva-Liisa Vihinen sanoo, että hänen lisäkseen moni mukana olevista on introvertti eli epäsosiaalinen ja tarvitsee paljon omaa tilaa.

– Ajattelen, että yhteisöllisyys on sellaista, joka mahdollistaa arjen elämän jotenkin helpommin ja antoisammin, mutta oma yksityisyys ja oma asunto, esimerkiksi sellaisena kuin sen itse haluaa, ovat tosi tärkeitä elementtejä.

Hänen mukaansa kenenkään ei esimerkiksi tarvitsisi varata omaan asuntoon tilaa sukulaisten vierailulle, vaan talon yhteiset saunat, keittiö ja vierashuone mahdollistaisivat myös vieraat.

Suunnitelmissa on rakennuttaa noin 40 asunnon yhteisöllinen kerrostalo Jyväskylän Kankaan kaupunginosaan. Kaavoituksen puolesta rakentaminen voisi alkaa ensi keväänä.