Kuka sanoi Harkimolle, ja mitä sanoi? Raimo Vistbackan mukaan Hjalliksen väite salkkutempusta on "huuhaata"

Harry Harkimo väittää saaneensa entiseltä perussuomalaiskonkarilta vahvistuksen, että hallitus junaili ministerinsalkut sinisille 2017. Vistbackan mukaan hän ei olisi vahvistanut asiaa, vaikka näin olisikin.

politiikka
Raimo Vistbacka
Raimo VistbackaJarno Kuusinen / AOP

Väitteet kesästä 2017, perussuomalaisten hallituserosta sekä sinisten loikasta ovat alkaneet elää taas omaa elämäänsä.

Perussuomalaisten perustajajäsen ja sen tukisäätiön puheenjohtaja Raimo Vistbacka (sin.) tyrmää kansanedustaja Harry Harkimon (Liike Nyt) kirjan väitteen, että hän olisi vahvistanut hallituksen junailleen loikka- ja salkkuoperaation kesällä 2017.

– Huuhaata, Vistbacka puuskahtaa.

– Pitääkö meikäläinen sotkea tähän. Eikö muulla saa julkisuutta, Vistbacka harmittelee.

Kyse on tapahtumakulusta, jossa perussuomalaiset erotettiin Jussi Halla-ahon puheenjohtajavalinnan jälkeen hallituksesta, mutta ryhmästä irtautuneet siniset säilyttivät ministerinsalkkunsa.

Prosessin on uutisoitu olleen hallituksen tiedossa ja suunnittelema (siirryt toiseen palveluun). Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on kuitannut väitteet mielikuvituksellisiksi.

Vistbacka: Ei, ei ja ei

Maanantaina ne nousivat taas esille. Harkimon kirjan mukaan operaatio oli "hallituksen ja kokoomuksen tiedossa ja etukäteen suunniteltu ja sovittu manööveri". Vahvistuksen hän kertoo saaneensa Raimo Vistbackalta.

– Kuulin sen myöhemmin Veikkauksen hallituksen kokouksessakin, kun Raimo Vistbacka, joka silloin oli perussuomalaisten säätiön johdossa, kertoi mulle, että kaikki oli sovittu etukäteen kokoomuksen ja loikkaavien perussuomalaisten kanssa, Harkimo kirjoittaa.

Raimo Vistbackan mukaan väite ei pidä paikkaansa.

– Ei, ei ei. Ei ole tästä sanaakaan puhuttu. Enkä ole edes ollut missään puolueen pääkallonpaikalla, jossa olisin ollut tekemisissä hallituksen asioiden kanssa, vaan täällä Alajärven periferiassa, Vistbacka sanoo.

Vistbacka ja Harkimo istuivat tuolloin yhdessä Veikkauksen hallituksessa, mutta Vistbackan mukaan kuulumisia ei vaihdettu, sillä yleensä välissä oli ainakin yksi tuoli.

– Ja kun olen ollut 30 vuotta politiikassa, en kai nyt niin typerä ole, että jollekin rupean kertomaan jotain tietoa vaikka tietäisinkin, Vistbacka lisää.

Hän sanoo ottavansa asian puheeksi Harkimon kanssa, kun he seuraavan kerran tapaavat.