Levottomuuksia Libyan pääkaupungin lentokentällä

Pääkapungin lentokenttää kohti ammuttiin raketteja.

Libya
Tripolin lentokenttä Libyassa, edessä suuri matkustajakone.
Tripolin lentokenttä LibyassaEPA

Libyan pääkaupungin Tripolin lentokentällä on ollut levottomuuksia yön aikana. Uutistoimisto Reuters kertoo, että alueella on lentänyt raketteja ja kuultu räjähdyksiä. Paikallisten asukkaiden mukaan raketteja ammuttiin myöhään tiistai-iltana kohti lentokenttää.

Rakettihyökkäys tapahtui vain muutama päivä sen jälkeen kun kenttä oli jälleen avattu lentoliikenteelle. Mitigan kansainvälinen lentokenttä avattiin viime perjantaina, kun aseistettujen ryhmien välille allekirjoitettiin YK:n valvoma tulitauko. Sopimusta oli tähän saakka pääosin kunnioitettu.

Entinen sotilaslentokenttä Mitiga avattiin ensimmäisen kerran siviililiikenteelle vuonna 2014, kun Tripolin kansainvälinen lentokenttä tuhoutui.

Tiettävästi kukaan ei kuitenkaan ole loukkaantunut, eikä muistakaan vahingoista ole raportoitu, kertoivat uutistoimistot AFP ja Reuters aamuyöstä Suomen aikaa.

Ainakin osa lennoista on kuitenkin jouduttu ohjaamaan Mistrataan. Lentoaseman mukaan muun muassa egyptiläinen matkustajakone ohjattiin Tripolin sijasta Misrataan.

Kilpailevat ryhmittymät ovat taistelleet useiden päivien ajan Tripolissa. Iskut ovat keskittyneet kaupungin eteläpuolelle.

Elokuun lopussa ainakin 50 ihmistä kuoli ja lähes 140 haavoittui Tripolin esikaupunkialueella. Viranoamaisten mukaan yli 1 800 ihmistä joutui pakenemaan läheisiin kaupunkeihin tai etsimään muualta suojaa.

Aiheesta muualla:

Libya's Tripoli airport diverts flights after rocket attack (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Reuters, AFP