1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lyhyet

Kuntakäräjät Ryttylän koulun tulevaisuudesta

Asukkaat saavat käräjillä suoraa tietoa Hausjärven kuntajohdolta.

Puoleksi purettu koulu kummastuttaa. Kuva: Heidi Kononen / Yle

Hausjärven Ryttylän taajamassa asukkaat ovat ihmetelleet kunnan toimintaa kouluhankkeessa. Vanha koulu on puoliksi purettuna koulukeskuksen yhteydessä. Asukkaat ja lasten vanhemmat ovat odottaneet käytännön töitä tontille jo keväästä 2018 asti.

Kun mitään ei ole tapahtunut lasten vanhemmat ja vanhempainyhdistys ovat kutsuneet asiasta kuntakäräjät koolle 12.syyskuuta 2018. Koululaisten vanhemmat haluavat tietää, milloin vanhan koulun purkaminen jatkuu ja milloin uuden koulun rakentaminen alkaa.

Kirsi Maria Lankinen vanhempainyhdistyksestä pohtii, että kunnan toiminnalle voi olla hyvät perusteet, mutta asukkaille niitä ei ole kerrottu.

Koulukäräjät ja kuntatiedottamista Hausjärvellä

Uuteen kouluun Ryttylässä tulee oppilastiloja 265 oppilaalle. Kunnanjohtaja Pekka Määttäsen mukaan uuden koulun rakentaminen alkaa Ryttylässä maaliskuussa 2019 ja koulu valmistuu syksyllä 2020 joko elokuuksi tai syyskuuksi.

Kunnanjohtajan mukaan Hausjärvi joutui lykkäämään hanketta lähes vuodella, koska tarjouskierroksen aikana kustannukset nousivat lähes kaksi kertaa aiottua suuremmiksi 10 miljoonaan euroon.

Kunnanjohtaja Määttänen myöntää, että tiedottaminen kunnassa on ollut aiemmin heikohkoa, mutta nyt linja on muuttunut. Hausjärvi on ottanut käyttöön uusia tiedottamiskanavia kuten Facebook ja Instagram ja niissä kerrotaan saman tien asioista avoimesti ja ajoissa. Niin Ryttylän koulustakin.