Kaupunki uhosi palkkaavansa 12 lääkäriä ja lupaili hulppeita puitteita – hakijoita vain muutama

Kotkan kaupunki aloitti kesällä näyttävän rekrytointikampanjan lääkärivirkojen täyttämiseksi, mutta tulokset jäivät laihoiksi. Lääkäriliitosta arvioidaan, että usean lääkärin hakeminen kerralla voi pelästyttää osaa hakijoista.

lääkärit
lääkäri pitelee päätään stetoskooppi kädessä
REX / AOP

Kotkan kaupunki kertoi heinäkuussa palkkaavansa 12 lääkäriä vakituisiin virkoihin. Kaupungin tiedotteessa kerrottiin, että lääkäreitä odottaisivat Kotkassa "hulppeat puitteet".

Käytännössä hulppeilla puitteilla tarkoitettiin esimerkiksi hyviä työoloja, koulutusmahdollisuuksia, työajan joustavuutta ja kilpailukykyistä palkkaa.

Lääkäreille lupailtiin myös mahdollisuutta päästä kehittämään kaupungin uutta avoterveydenhuollon kokonaisuutta. Tiedote oli otsikoitu "Lääkärit suuntaavat nyt Kotkaan".

Vain yksi virka täytetty

Lääkärit ovat kuitenkin toistaiseksi suunnanneet jonnekin muualle. Hakemuksia virkoihin tuli vain muutamia, ja 12 virasta on toistaiseksi täytetty vain yksi. Uusi terveyskeskuksen apulaisylilääkäri aloittaa työssään syksyllä.

Kotkan terveysjohtaja Kati Homanen sanoo suoraan, että rekrytointi ei ole onnistunut. Lääkäripula on hänen mukaansa koko Kaakkois-Suomen ongelma ja keinoja virkalääkäreiden houkuttelemiseksi ei ole jostain syystä löytynyt.

– Kyse on kokonaisuudesta. Meillä pitäisi olla kohtalaisen hyvä lääkäritilanne, joka houkuttelisi lisää lääkäreitä. Palkkatason pitää olla kilpailukykyinen ja kollegiaalisen tuen pitää olla hyvä, jotta nuoremmatkin lääkärit uskaltavat tänne tulla, Homanen sanoo.

Virkalääkäreiden on tarkoitus työskennellä kaupungin terveysasemilla, osastoilla ja poliklinikoilla. Vajausta on hoidettu ja hoidetaan edelleen ostolääkäreillä. Rekrytointi jatkuu tahmeasta alusta huolimatta edelleen.

Kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö on vuodenvaihteessa siirtymässä Kymenlaakson uuden sote-kuntayhtymän eli Kymsoten palvelukseen.

Vaikutelma tekemättömän työn määrästä voi pelästyttää

Lääkäriliitosta arvioidaan, että usean lääkärin hakeminen kerralla voi pelästyttää osaa hakijoista.

– Jos terveyskeskuksessa on kaikkiaan 30–40 lääkärin virkaa ja niistä 12 auki, voi syntyä vaikutelma, että siellä täytyy olla aika paljon tekemätöntä työtä, varatoiminnanjohtaja Hannu Halila Lääkäriliitosta sanoo.

Lääkäreiden rekrytointia hankaloittaa myös se, jos alueen työpaikkatilanne on muutoin heikko. Töitä on oltava myös esimerkiksi puolisolle, jotta muualla asuva lähtee töiden perässä liikkeelle.

Etenkin nuoret lääkärit arvostavat sitä, että tukea saa helposti konsultoimalla toista lääkäriä, ja toisaalta sitä, että työpaikalta on mahdollista päästä täydennyskoulutukseen.

Lääkäriliiton mukaan lähes kaikki nuoret lääkärit aikovat erikoistua jollekin erikoisalalle ja erikoistumiseen kuuluu pakollinen jakso terveyskeskuksessa.

– Nuorilta lääkäreiltä tulee jo viestiä, että on vaikeuksia saada näitä paikkoja, jos haluaa pysytellä yliopistopaikkakuntien lähellä. Luulisi, että työvoimaa alkaisi olla näiden kasvaneiden opiskelijamäärien seurauksena, Halila sanoo.

Lääkäreistä alkaa olla ylitarjontaa lääketieteen opintoja tarjoavilla yliopistopaikkakunnilla. Sen sijaan pulaa lääkäreistä on sitä enemmän, mitä kauemmaksi näiltä seuduilta mennään. Asetelma on tuttu eri puolilla maailmaa, ei vain Suomessa.

Sijaisia runsaasti

Yhä useampi lääkärin virka hoidetaan terveyskeskuksissa sijaisjärjestelyin.

Lääkäriliiton viime vuonna teettämän selvityksen mukaan joka viidettä virkaa hoitaa sijainen. Määrä on kasvanut huomattavasti kymmenessä vuodessa.

Yksi sijaislääkärien valloittama kaupunki on Kouvola, jota on riivannut kova pula lääkäreistä. Kaupungin noin 50 lääkärivakanssista oli tammikuussa täytettynä vain vähän yli puolet.

Kaikissa Suomen terveyskeskuksissa oli viime vuoden lopulla täyttämättä yhteensä alle 190 virkaa, joista Kouvolan osuus on huomattava.