1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lyhyet

Paljon puhetta aiheuttanut kaupungin vuokra-asuntojen vuokrahinnoittelu aiheutti välihuutoja kaupunginvaltuustossa

Kaupungin vuokra-asuntojen vuokrat ovat nousemassa ensi vuonna.

Lyhyet
heka vuokrat
Hekan vuokrataloja.Petteri Juuti / Yle

Helsingin kaupunginvaltuuston kyselytunnilla keskusteltiin illalla kaupungin vuokra-asuntojen uudesta vuokrantasausmallista. Vasemmistoliiton Silvia Modig arvosteli kysymyksessään mallia eriarvoistavaksi ja peräänkuulutti avointa demokraattista poliittista käsittelyä.

Yle on aiemmin kertonut, kuinka suunnitellut vuokrankorotukset vaikuttavat lapsiperheen arkeen. Myös eriarvoisuuden tutkija Timo Kauppinen Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksesta on aiemmin sanonut Ylelle, kuinka uudistuksessa kärsijöitä ovat ne työssäkäyvät vuokralaiset, jotka eivät saa yhteiskunnan tukia.

Modigin huolena on, että uusi malli ei tue tarpeeksi alueiden eriarvoistumista estävää työtä. Modig huutelikin keskustelun aikana useita kertoja väliin, Muun muassa että hän on käytettävissä, jos poliittista vahvistusta Hekan hallitukseen halutaan.

Apulaispormestari Anni Sinnemäki puolusti uutta mallia avoimeksi ja läpinäkyväksi. Sinnemäki perusteli kantaansa muun muassa sillä, että kaupungin vuokra-asunnot Hekan hallituksessa on kolmen jäsenen poliittinen edustus. Sinnemäki on itse Hekan hallituksen puheenjohtaja.

Hekan hallituksessa on ensimmäistä kertaa poliittinen edustus. Se on saatu sinne tämän valtuustokauden aikana.

Sinnemäen mukaan alustavat vuokrat ovat tällä hetkellä lausuntokierroksella asukkailla. Ensi vuoden vuokrista päätetään kierroksen jälkeen.

Helsingin kaupungin vuokra-asunnoissa asuu yli 100 000 ihmistä. Asuntoja Hekalla on noin 48 000.

Korjattu 14.9. klo 9.18: Hekan asunnoissa asuu n. 100 000 ihmistä, ei 48 000.

Lue lisää:

Mira-Veera Auer odottaa vauvaansa jakomäkeläisessä vuokra-asunnossa ja miettii, miksi asuminen lähiössä on muuttumassa niin kalliiksi – Vuokralaiset vaativat Helsingiltä selitystä vuokrien korottamiselle

Päättäjien keinot Helsingin asunto-ongelmaan: Pilvenpiirtäjiä! Lisää vuokra-asuntoja! Enemmän palkkaa! Lisää taloja pelloille!

Lue seuraavaksi