1. yle.fi
  2. Uutiset

Loppuviikon sää on epävakaista: sateita, tuulia ja ukkosia – Meteorologi: "matalapainetta matalapaineen perään"

Meteorologin mukaan lämpimät kelit eivät syyskuun osalta ole välttämättä vielä ohi, sillä ennusteen perusteella sää voi lämmetä ensi viikolla kohti 20 astetta.

sää
Sää jatkuu epävakaisena
Sää jatkuu epävakaisena

Viikko etenee kohti loppuaan varsin tavanomaisen syyssään siivittämänä. Lämpötilat liikkuvat etelässä 15 ja pohjoisessa 10 asteen tienoilla. Lännestä lähestyy tostaina matalapaineita ja epävakainen sää jatkuu koko loppuviikon.

– Sateita saadaan tänään maan pohjoisosissa, tuuli on etenkin idässä voimakasta, Ylen meteorologi Kerttu Kotakorpi kertoo.

Saderintama liikkuu päivän aikana maan pohjoisosista itään. Iltapäivällä idässä saadaan sadekuuroja ja puuskatuulia.

Lännessä ja etelässä on pääosin poutaista ja aurinko voi kurkistella pilvien takaa erityisesti länsirannikolla. Lämpötilat nousevat etelässä ylimmillään jopa 15 asteen yläpuolelle.

Perjantaina sään tila jatkuu edelleen tuulisena ja sateisena. Sateet voivat yltyä jopa ukkosiksi asti. Yhtenäistä saderintamaa ei muodostu, vaan pienempiä sadekuuroja tulee lähinnä pohjoisessa.

Matalapaineita toisensa perään

Kun sateista on selvitty, lauantaina Suomeen saapuu etelästä uusi matalapaine sateineen. Matalapaineita saadaan toisensa perään.

Sateet pyyhkäisevät lauantaiaamun ja sunnuntai-illan välisenä aikana koko Suomen yli lähtien etelästä ja päätyen maan pohjoisiin osiin.

Lämpimät kelit eivät syyskuun osalta ole vielä välttämättä mennyttä aikaa.

– On mahdollista, että ensi viikolla sää lämpenee 15 asteen tienoilta kohti 20 astetta. Ennusteeseen sisältyy tässä vaiheessa kuitenkin epävarmuutta, Kotakorpi sanoo.

Lue seuraavaksi