1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Viikonloppukooste

Kiinnostavaa lukemista sunnuntai-iltaan: Työssäkäyvän köyhän tarina, vinkit autokaupoille ja Ateenan uusi elämä

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Daniel Böckerman viihtyy työssään, mutta kokee, että laitoshuoltajan palkka voisi olla parempikin. Kuva: Jouni Immonen / Yle

Laitoshuoltaja Daniel Böckerman, 38, saa 1 400 euroa kuussa käteen – kymmenettuhannet suomalaiset ovat työssäkäyviä köyhiä ja tienaavat tätäkin vähemmän

Laitoshuoltaja Daniel Böckerman kokee olevansa työssäkäyvä köyhä. Hänellä jää käteen palkasta noin 1400 euroa, mutta silti hän valitsee mieluummin työn kuin työttömyyden. Suomessa on kymmeniätuhansia työssäkäyviä köyhiä.

Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Autokauppa käy nyt kuumana - Lue sekä ostajan opas että vinkit siihen, miten pääset autostasi eroon vuonna 2022

Uusia autoja myydään nyt ennätyksellisen paljon. Me kysyimme Autotuojat ja –teollisuus ry:n toimitusjohtajalta Tero Kalliolta, mitä uuden auton ostajan olisi hyvä tietää. Autoalan Tiedotuskeskus ennustaa, että Suomessa auton keskimääräinen vaihtoväli pysyy noin 3,5–4 vuodessa. Jos olet jo osanut uuden auton, voit tästä jutustamme lukea, miten saat sen myytyä vuonna 2022.

Kuva: Sofia Papastrati

"Täällä minulla on varaa elää terveellisesti" – Parin sadan euron vuokrat ja kuohunta houkuttelevat nuoria aikuisia Ateenaan

Ateena vajosi kriiseihin muun Kreikan mukana. Nyt sille sovitellaan jo Euroopan uuden trendikaupungin titteliä.

Kuva: Mikko Koski / Yle

Joona-Hermanni Mäkisen kolumni: Maailmanlopun kello näyttää kaksi minuuttia vaille keskiyön

Ilmastonmuutos on valtaosin rikkaiden aiheuttamaa. Tämä pätee niin yksilöihin kuin valtioihin, kirjoittaa Joona-Hermanni Mäkinen paljon keskustelua herättäneessä kolumnissaan.

Taidetta voi harrastaa, mutta pappeutta ei, sanoo Suomen ensimmäinen poliisipastori Carita Pohjolan-Pirhonen. Kuva: Markku Pitkänen / Yle

Miltä tuntuu kertoa äidille, että hänen lapsensa on surmattu? – Kuolinviestien viejä: "Olen onnistunut, jos omainen selviää tunninkin eteenpäin elämässään"

Kesällä eläkkeelle jäänyt Suomen ensimmäinen poliisipastori Carita Pohjolan-Pirhonen on ollut tukena poliiseille, rikollisille ja läheisensä menettäneille. Ei hänestä tosin pappia pitänyt tulla, mutta kohtalokas auto-onnettomuus muutti suunnitelmat. Pohjolan-Pirhonen huomasi haluavansa tehdä työtä, jossa voisi auttaa muita.

Kuva: Susanna Raulio / THL

Tältä näyttää koululaisten lounastarjottimella – "Kuva kertoo paljon enemmän kuin joku kyselyyn kirjoitettu vastaus"

Tutkijat valokuvasivat annoksia suomalaisissa kouluruokaloissa. Vain murto-osa nuorista syö sen verran, mitä tarvitsisi.