1. yle.fi
  2. Uutiset

Oikeus tuomitsi Yö-yhtyeen kiistan solisti Olli Lindholmin hyväksi – entinen basisti jäi ilman korvauksia

Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomion mukaan Yö-yhtyeen entinen basisti Jukka "Jay" Lewis joutuu maksamaan Olli Lindholmin oikeudenkäyntikuluja yli 26 000 euroa.

Yö-yhtyeen solisti Olli Lindholm ja avustaja Kari Karjalainen Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella 29. elokuuta. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Yö-yhtyeen solisti Olli Lindholm välttyy korvauksilta kiistassa bändin entistä basistia Jukka "Jay" Lewisia vastaan. Pirkanmaan käräjäoikeus antoi ratkaisun muusikoiden väliseen kiistaan tänään torstaina.

Tuomiolauselman mukaan kanne hylätään. Jukka Lewis velvoitetaan korvaamaan Olli Lindholmin oikeudenkäyntikulut noin 26 400 eurolla.

Käräjäoikeuden mukaan asiassa on riidatonta, että Lewis on erotettu yhtyeestä joulukuussa 2016. Hän ei siis ole ollut enää Yö-yhtyeen jäsen, kun sopimus vuoden 2017 keikoista on syntynyt.

Käräjäoikeuden mielestä ei ollut näyttöä siitä, että Yö-yhtyeen jäsenten välille olisi syyskuussa 2016 syntynyt sopimusta siitä, että he soittavat yhdessä vuoden 2017 keikkaperiodien aikana.

Oikeus katsoo, että tällainen sopimus syntyi vasta vuoden 2017 tammikuussa, kun ohjelmatoimisto julkaisi keikkakalenterin. Tuolloin Lewis ei enää ollut mukana bändissä.

Tuomioon saa hakea muutosta valittamalla Turun hovioikeuteen.

Lewis vaati 35 000 euron korvausta

Kiistaa käsiteltiin käräjäoikeudessa elokuun lopussa. Lewis vaati Lindholmilta korvausta 35 000 euroa.

Lindholm ilmoitti joulukuussa 2016, että ei enää halua esiintyä kahden Yö-yhtyeen muusikon kanssa. Tämä rikkoi Lewisin mukaan aiemmin sovittua keikkasuunnitelmaa vuodelle 2017.

Lewis ajatteli, että yhtyeen toiminta perustui luottamukseen eikä kirjallisia sopimuksia ollut. Lewisin mielestä Lindholm loukkasi suullista sopimusta.

Lindholm kiisti vaatimuksen. Lindholmin mielestä jäsenyys yhtyessä perustuu vapaiden miesten vapaaehtoiseen sopimukseen, eikä sopimuksen päättämisessä ole irtisanomisaikoja eikä perusteluja tarvita.

Lindholm vetosi myös siihen, että tähän mennessä porilaislähtöisessä Yö-yhtyeessä on ollut 19 jäsentä, muun muassa kuusi kitaristia ja neljä basistia ja että Lewis oli itsekin tullut aikaisemman tilalle.