Kelluva putki hämmentää Palokkajärvellä – viemärilinjan uusiminen jatkuu reilun vuoden

Suuritöinen ja näyttävä viemärisaneeraustyö on käynnistynyt Palokkajärvellä ja jatkuu ensi keväänä viereisellä Alvajärvellä.

viemäriverkot
Viemärilinjan saneeraustyöt Palokkajärvessä ja Alvajärvessa saadaan valmiiksi lokakuussa 2019.
Viemärilinjan saneeraustyöt Palokkajärvessä ja Alvajärvessa saadaan valmiiksi lokakuussa 2019.Arvo Vuorela / Yle

Palokkajärvellä kelluva putki on hämmentänyt ohikulkijoita ja järvellä liikkuvia jo pari viikkoa. Kyseessä on yksi osa Jyväskylän Energia Oy:n suuresta viemärisaneeraustyöstä. Siinä uusitaan yksi keskeinen pääviemärilinja, joka kulkee Palokkajärven ja viereisen Alvajärven kautta. Samalla puretaan vanha linja pois järvistä.

Palokkajärvellä viemärilinjan saneeraustyöt ovat käynnistyneet elokuussa ja jatkuvat marraskuulle. Alvajärvellä työt alkavat ensi keväänä toukokuussa.

Saneerauskohteena on Tikkakoski-Aholaita välin noin seitsemän kilometriä pitkä paineellinen pääviemäri. Linjalla uusitaan vuonna 1968 rakennetun Palokkajärven ja vuonna 1971 rakennetun Alvajärven osuudet välillä Lohikoski-Matinmäki.

Palokkajärvellä kelluva putki on herättänyt hämmennystä jo muutaman viikon.
Palokkajärvellä kelluva putki on herättänyt hämmennystä jo muutaman viikon.Arvo Vuorela / Yle

Putki haittaa veneilijöitä ja kalastajia

Veneilijöille työmaa aiheuttaa jonkin verran haittaa. Putkiletka koottiin kiepille järveen ennen paikalleen siirtämistä ja upottamista. Putki on merkitty poijuilla ja signaalivaloilla. Putki sijaitsee Löylyjoen suulta Nelostien varressa pohjoisen suuntaan ja haittaa veneilyä Tuomiojärvestä Palokkajärveen. Alueella liikkumista tulee välttää.

Putken linjaus merkitään järvelle syyskuun loppupuolella ja kalapyydyksiä linjauksella tulee välttää. Ne poistetaan tarvittaessa ennen putken asentamista. Työmaat on jaksotettu.

Saneeraustyöt Palokkajärvellä ja Alvajärvellä saadaan päätökseen reilun vuoden kuluttua lokakuussa 2019.

Uutta Palokkajärven viemärilinjaa kootaan Löylyjoen suulla Nelostien varressa.
Uutta Palokkajärven viemärilinjaa kootaan Löylyjoen suulla Nelostien varressa.Arvo Vuorela / Yle