Kiinteistökauppojen yhteydessä ei voi sopia Siun soten palveluista

Siun sote täsmentää tiedotteessan, ettei kuntien sote-kiinteistöjen kauppojen yhteydessä voida sopia kuntayhtymän tuottamista palveluista.

Joensuu
Vanhus ja hoitaja
Mikko Savolainen / Yle

Kuntien tekemien sosiaali- ja terveysalan kiinteistöjen kauppojen yhteydessä ei voida sopia yhtään mitään Siun soten antamista palveluista, täsmentää kuntayhtymä.

Osa Pohjois-Karjalan kunnista on jo tehnyt päätöksiä tai harkitsemassa omistamiensa sote-kiinteistöjen myymistä yksityisille tahoille. Kunnat eivät voi sopia näiden kauppojen yhteydessä Siun soten järjestämisvastuulla olevien palvelujen tuottamisesta.

Siun sote tulee kertomaan mahdollisista muutoksista palveluihin ajallaan - tällä hetkellä päätöksiä muutoksista ei ole olemassa.

Siun sote muistuttaa, että kuntayhtymällä on päätösvalta ja asiantuntijavastuu siitä, miten ja missä sote-palvelut tuotetaan. Siun sote voi esimerkiksi vuokrata tarvitsemansa tilat niin kunnalta, kuin myös muilta kiinteistöjen omistajilta.

Maakunnassa muun muassa Lieksa on myynyt omistamiaan sote-kiinteistöjä yksityiselle palveluntuottajalle. Kaupat ovat syntymässä myös esimerkiksi Polvijärvellä.