Rantakylä ei saakaan muraaleja – Joensuun Kodit perääntyi viime hetkellä

Tiedepuiston lähelle syntyy muraalien keskittymä, kun samaan kortteliin maalataan kaksi uutta muraalia.

seinämaalaus
Muraali Joensuun Malmikadulla.
TELMO MIEL -kaksikon muraali Joensuun keskustassa saa seuraa, kun samaan kortteliin tulee kaksi uutta seinämaalausta.Annika Martikainen / Yle

Joensuun Rantakylän asuinalue ei saakaan uusia muraaleja koristamaan katukuvaansa. Värikkäitä seinämaalauksia suunniteltiin alun perin Riihisärkänkadulle, mutta kaupungin vuokra-asuntoyhtiö Joensuun Kodit perääntyi projektista viime hetkellä.

– Valitettavasti jouduimme siirtämään muraalit keskustaan Joensuun Kodit Oy:n vetäydyttyä hankkeesta. Toivon, että pystymme tulevaisuudessa tuomaan muraalimaalauksia tai muuta kaupunkitaidetta Rantakylään, taustoittaa tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen kaupungin tiedotteessa.

Rantakylä valikoitui alun perin uusien muraalien paikaksi kaupunkilaisten toiveesta.

Muraalit toteutetaan sen sijaan Joensuun keskustassa sijaitseviin kerrostaloihin, osoitteisiin Sepänkatu 15 ja Länsikatu 18. Muraalitaiteilijat Natalia Rak ja Robert Proch aloittavat muraalien maalauksen perjantaina 14.9. – jos sää sallii.

– Natalia Rakin ja Robert Prochin teokset sijoittuvat samaan kortteliin, jonne hollantilaiskaksikko TELMO MIEL maalasi muraalin [vuosi sitten osana UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia]. Keskustaan syntyy nyt hieno kokonaisuus muraalitaidetta ja teokset tukevat toinen toisiaan, jatkaa Pyykkönen.

Maalaaminen kestää noin kymmenen päivää.

Joensuun kaupunki osallistuu nyt toista kertaa valtakunnalliseen UPEA-kaupunkitaidefestivaaliin.