Iäkäs mies eksyi tiistaina metsään Pyhännällä – miehen koiran haukunta johti etsijät huonokuntoisen autettavan jäljille

Tiistaina Pyhännällä metsään eksynyt iäkäs mies löytyi keskiviikkona huonokuntoisena puun juuresta makaamasta kahden kilometrin päässä autostaan. Mies toimitettiin ambulanssilla hoitoon Oulun yliopistolliseen sairaalaan.

Pyhäntä
12.9.2018 kadonnut eteläsuomalainen mies löydettiin Pyhännällä huonokuntoisena.
Eksynyt mies löytyi huonokuntoisena metsästä Pyhännän Maaralanperällä.Yle

Iäkäs mies eksyi tiistaina Pyhännällä metsään ja hänet löydettiin vuorokautta myöhemmin maastosta uupuneena ja kylmissään.

Poliisi sai tiedon Pyhännän Maaralanperällä metsään eksyneestä miehestä ja koirasta keskiviikkona ennen puoltapäivää.

Kadonneen löytämiseksi käynnistettiin iso etsintäoperaatio, jossa mukana oli myös vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsijöitä ja helikopteri.

Mieheen oli saatu viimeinen yhteys puhelimella tiistaina illansuussa. Etsintöjä tehtiin miehen auton löytymispaikan ja puhelimessa saatujen tietojen mukaan.

Poliisille tulleen tiedon mukaan mies oli kohdannut tiistaina iltapäivällä metsästäjän, joka oli neuvonut hänelle tietä. Kyseinen metsästäjä oli huomannut poliisit alueella illansuussa ja näyttänyt paikan, missä oli miehestä tehnyt havainnon edellisenä päivänä.

Eksyneen miehen koiran haukunta auttoi poliisikoiran jäljille ja lopulta mies löydettiin uupuneena, kylmissään ja huonokuntoisena puun juuresta makaamasta parin kilometrin päässä autosta.

Mies toimitettiin ambulanssilla Oulun yliopistolliseen sairaalaan hoitoon.

Koira on kunnossa ja juoksi eksyneen löytöpaikalta takaisin kotimökille.

Keli katoamisen ja etsinnän aikana oli vaikea vesisateineen.

Poliisi kiittää vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsijöitä ja viimeisen havainnon tehnyttä metsästäjää kavereineen. Lisäksi poliisi kiittää paikalla olleita kyläläisiä etsinnän tukemisesta vinkeillä ja tiedon jakamisessa eteenpäin.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)