Suurpankin pääjohtaja uhosi pystyvänsä voittamaan presidentti Trumpin vaaleissa, mutta perui pian lausuntonsa – Trump tylytti Twitterissä: "Hermoheikko sekoilija"

Yhdysvaltain presidentti ja maan suurimman pankin JPMorgan Chasen toimitusjohtaja vaihtoivat loukkauksia.

Donald Trump
Kuvassa Jamie Dimon ja Donald Trump
Pankkiiri Jamie Dimon ja presidentti Donald Trump ovat newyorkilaisia liikemiehiä.EPA

Suurpankki JPMorgan Chasen toimitusjohtaja Jamie Dimon sanoi keskiviikkona, että hän voittaisi Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vaaleissa. Hän kuitenkin perui lausuntonsa lähes välittömästi.

Dimon esitti väitteensä pankin järjestämässä paneelikeskustelussa, jossa käsiteltiin uutta kaupunkien kehitysohjelmaa. Samalla Dimon pilkkasi Trumpin älykkyyttä ja tämän suuren omaisuuden alkuperää.

– Mielestäni voisin voittaa Trumpin, koska olen yhtä kova kuin hän, mutta olen älykkäämpi kuin hän. En voittaisi demokraattisen puolueen liberaalisiipeä, Dimon sanoi uutiskanava CNBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Dimon tunnetaan demokraattien kannattajana. Hän lisäsi paneelikeskustelussa, että hän on itse tienannut omat rahansa.

– Kyseessä ei ollut lahja isiltä, pankkiiri piikitteli Trumpia.

Jamie Dimon on tunnettu tylyistä lausunnoistaan. Tällä kertaa hän kuitenkin nopeasti perui Trumpia koskevat kommenttinsa.

– Minun ei olisi pitänyt sanoa sitä. En aio pyrkiä presidentiksi. Tämä todistaa sen, että minusta ei tulisi hyvä poliitikko. Turhaudun, koska haluan kaikkien osapuolten ratkaisevan yhdessä suuria ongelmia, Dimon sanoi pankin viestintäosaston tiedotteessa.

Tiedote julkaistiin alle tunnin kuluttua siitä, kun CNBC oli uutisoinut Dimonin kommenteista.

Trump maksoi potut pottuina

Presidentti Trump vastasti Dimonille torstaina tyylinsä mukaisesti viestipalvelu Twitterissä.

– Ongelma pankkiiri Jamie Dimonin pyrkimiselle presidentiksi on se, että hänellä ei ole kykyä tai älyä. Hän on huono julkinen puhuja ja hermoheikko sekoilija. Muuten hän on mainio, Trump tylytti.

– Olen saanut mahtavan talouspolitiikkani avulla monia pankkiireita ja muita näyttämään paljon fiksummilta, mitä he ovat, presidentti kehui.

New Yorkissa pääkonttoriaan pitävä JPMorgan Chase on Yhdysvaltain suurin pankki taseen loppusummalla mitattuna.

Pankin johtamisen lisäksi Jamie Dimon on merkittävä peluri Washingtonissa, koska hän toimii Yhdysvaltojen suuryrityksiä edustavan Business Roundtable -lobbausjärjestön puheenjohtajana.