Hurrikaanin uhkaamassa Etelä-Carolinassa asuva suomalainen aikoo pysyä kodissaan: "Hiukan pelottaa, kun luonnonilmiöstä on kyse"

Kiinteistövälittäjä Minna French asuu puolisonsa Troyn kanssa noin kilometrin päässä rannikolta.

Hirmumyrsky Florence
Minna French ja Troy French
Minna French ja hänen miehensä Troy ottivat eilen selfien kesken hikisen urakan, jossa talojen ikkunoiden eteen laitettiin levyjä ja lautoja.Minna French

Myrtle Beachissa Etelä-Carolinassa asuva Minna French kertoi torstaina iltapäivällä Suomen aikaa, että hän on miehensä kanssa seurannut sääkanavaa tarkkaan. Uusimmat tiedot kertovat, että hurrikaani Florence on muuttanut reittiään ja heikentyy, joten perhe päätti jäädä kotiinsa.

– Anopin perhe, joka asuu pienen matkan päässä, aikoo myös jäädä tänne. He ovat iäkkäämpää väkeä, joten olemme sitten heidän apunaan, jos sähköt ja vedet katkeavat, Minna French kertoo.

Yksi syy jäädä kotiin on myös se, että sisämaahan odotetaan ankaria tulvia, jolloin kotiinpaluu voi lykkääntyä, vaikka myrskytuulet olisivat jo laantuneet.

Kotiin varastoitu ruokaa ja vettä

French kertoo, että hän on miehensä kanssa valmistautunut siihen, että heidän on nyt pärjättävä omillaan muutama päivä.

– Olemme ostaneeet vettä ja peruselintarvikkeita, kuten säilykkeitä. Jos sähköt menevät, pitää pakasteetkin käyttää.

Minna French myöntää, että jonkin verran pelottaa.

– Pikkuisen pelottaa. Kun kyse on luonnonilmiöstä, ei tiedä mitä tapahtuu ja mikä se voimakkuus loppujen lopuksi on. Taustalla on aina se suuri tuntematon, kuvailee Minna French Myrtle Beachista Etelä-Carolinasta.

Hän toivoo, että myrsky pysyy aisoissa ja ettei nyt tule mitään ennätyshurrikaania.

Lue myös:

Yle paikalla hirmumyrskyä odottavassa Wilmingtonissa: ”Apua ei tuulen voimistuessa enää saa”