SK: Herrainkerhon perinteitä vaaliva Pörssiklubi äänestää naisten jäsenyydestä

Helsingin Pörssiklubin säännöissä on ollut tähän asti rajaus, jonka mukaan naiset eivät voi päästä jäseniksi Pörssiklubiin.

Helsingin pörssiklubi
Pukumiesten kenkiä.
Pörssiyhtiöiden hallitusten jäsenistä naisia on 27 prosenttia.Henrietta Hassinen / Yle

Vain miehiä jäsenikseen ottava Helsingin Pörssiklubi pohtii oviensa avaamista myös naisille, kertoo Suomen Kuvalehti (siirryt toiseen palveluun).

Pörssiklubin hallitus on kutsunut yhdistyksen jäsenet koolle päättämään sääntömuutoksesta, joka avaisi naisille mahdollisuuden tulla mukaan klubin toimintaan. Suomen Kuvalehden mukaan jäsenistölle lähetetyssä kutsussa kerrotaan, että uudistus poistaisi jäsenkriteereistä lisäyksen, jonka mukaan jäsenen tulee olla mies.

Sääntömuutoksen hyväksyminen vaatii kahden kolmasosan enemmistön ja se tulee hyväksyä kahdessa eri kokouksessa. Ensimmäinen jäsenkokous järjestetään 26. syyskuuta.

Helsingin Pörssiklubi on saanut jo vuosien ajan julkisuudessa osakseen kritiikkiä siitä, ettei se hyväksy naisia jäsenikseen.

Pörssiklubin valtuuston keväällä asettama työryhmä on huolissaan klubin taloustilanteesta ja julkisuuskuvasta. Vanhoja jäseniä on kaikonnut ja uusia hakemuksia on tullut vain kourallinen viime vuoteen verrattuna.

Jäsenyyttä ovat voineet hakea talouselämässä mukana olevat suomalaiset miehet, joilla on nuhteeton tausta ja vähintään kaksi suosittelijaa klubissa.

Keskuskauppakamarin vuosi sitten tekemän selvityksen mukaan naisia on pörssiyhtiöiden johdossa enemmän kuin koskaan. Pörssiyhtiöiden hallitusten jäsenistä naisia on 27 prosenttia.

Lue myös:

DNA:n hallituksen puheenjohtaja jätti Pörssiklubin – "Siellä on paljon miehiä, joiden mielestä nykyinen linja ei ole oikein"

Pörssisäätiö aikoo irtisanoa "miesten kerhona" tunnetun Pörssiklubin vuokrasopimuksen

Pörssiklubi ei vieläkään huoli naisia jäseniksi