Vastatoimet irtisanomissuojan heikennystä vastaan laajenevat: myös AKT julisti ylityökiellon

Teollisuuden työntekijät ja toimihenkilöt ilmoittivat aiemmin tällä viikolla aloittavansa ensi maanantaina ylityökiellon vastalauseena hallituksen aikeille heikentää irtisanomissuojaa alle 20 työntekijän yrityksissä.

Ylityökielto
AKT logo
Yle

Auto- ja kuljetusala työntekijäliitto AKT kertoo julistavansa ylityökiellon useille sopimusaloilleen ensi maanantaista alkaen.

AKT:n mukaan ylityökiellon syy on poliittinen ja se kohdistuu maan hallituksen tekemään esitykseen, joka toteutuessaan heikentäisi irtisanomissuojaa alle 20 työntekijän yrityksissä.

AKT:n ylityökielto koskee muun muassa kuorma-autoalaa, linja-autojen henkilökuntaa, linja-autoasemia, huoltokorjaamoita ja säiliöautoalaa.

Liiton tiedotteen mukaan ylityökielto on voimassa syyskuun loppuun asti.

AKT:n hallitus aikoo kooontua syys–lokakuun vaihteessa tarkastelemaan tilannetta uudestaan. Ylityökieltoa voidaan silloin jatkaa tai laajentaa sitä muille sopimusaloille.

– Muitakaan työmarkkinoiden käytettävissä olevia järjestöllisiä toimia ei rajata hallituksen vastaisen toiminnan ulkopuolelle, jos tilanne sitä jatkossa edellyttää, AKT uhkaa tiedotteessaan.

Keskiviikkona teollisuuden työntekijöitä edustava Teollisuusliitto ja teollisuudessa työskenteleviä toimihenkilöitä edustava Ammattiliitto Pro ilmoittivat aloittavansa ylityökiellon ensi maanantaina.

Lue myös:

Teollisuusliitto ja Pro päättivät vastatoimista irtisanomissuojan heikennystä vastaan: Aloittavat ensi maanantaina ylityökiellon