Helsingin telakka myyntiin vuoden loppuun mennessä

Myynnistä neuvotellaan kolmen mahdollisen ostajan kanssa. Yksi ostajaehdokkaista on kroatialainen Kermas, yksi norjalaisten muodostama yritysrypäs ja yksi on venäläinen liikemies.

talous
Helsingin sataman telakka.
Mauri Ratilainen / AOP

Venäläinen telakkayhtiö OSK haluaa myydä Archtech Helsinki Shipyard -telakan kokonaan vuoden loppuun mennessä, kertoi venäläinen uutistoimisto Tass aiemmin tällä viikolla.

Suomessa asiasta kirjoitti verkkosivusto Ulkomatala.net (siirryt toiseen palveluun).

Tassin haastattelema OSK:n (siirryt toiseen palveluun) pääjohtaja Aleksei Rahmanov sanoi, että Helsingin telakka pitää myydä vuoden loppuun mennessä, tai muuten ensi vuoteen mennään "suurissa vaikeuksissa".

– Meillä on hyvin vähän aikaa. Me puhumme viikoista, enimmillään kahdesta tai kolmesta kuukaudesta, Rahmanov kertoi Tassille.

Rahmanovin mukaan yhtiö neuvottelee kolmen ostajaehdokkaan kanssa. Ostajakandidaattien joukossa ovat venäläinen liikemies ja joukko norjalaisia yhtiöitä.

Neuvottelut on käynnistetty uudelleen myös kroatialaisen Kermasin kanssa koko telakan ostamisesta. OSK on neuvotellut jo aiemmin Kermasin kanssa 55 prosentin osuuden myymisestä, mutta neuvottelut päättyivät tammikuussa tuloksettomina.

Kiirettä selittää se, että Helsingin telakan tilauskirjoissa on vain yksi alus ja senkin on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä.

Tass haastatteli Rahmanovin Eastern Economic Forum -tapahtumassa Vladivostokissa.

Arctech Helsinki Shipyard on erikoistunut arktiseen meriteknologiaan ja laivanrakennukseen. Yrityksen päätuotteita ovat jäänmurtajat sekä vaativat erikoisalukset.

OSK omistaa yhtiön kokonaan. OSK tunnetaan myös englanninkielisellä lyhenteellä USC (United Shipbuilding Corporation).