IS: EU-parlamenttiin mielivä Eero Heinäluoma aikoo jättää eduskunnan

Heinäluoma valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 2003.

Eero Heinäluoma
Eero Heinäluoma
Antti Kolppo / Yle

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) aikoo jättää eduskunnan ensi kevään vaaleissa, kertoo Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Heinäluoma aikoo kansanedustajan paikan sijaan tavoitella ehdokkuutta EU-parlamenttiin.

– Kesän aikana olen pohtinut elämän tarkoitusta ja mitä teen seuraavaksi. Ajatus on yhä enemmän kulkenut siihen suuntaan, että voisin vastata kyllä, jos kutsu kuuluu, siis EU-parlamentin vaaleihin.

Hän kertoo lehdelle haluavansa kuulla, onko hänen ehdokkuudelleen kysyntää esimerkiksi maakunnissa. SDP:n puolelta Heinäluoman ehdokkuutta on hänen mukaansa toivottu.

Heinäluoma on SDP:n entinen puheenjohtaja, ja hän toimi eduskunnan puhemiehenä 2011-2015. Eduskuntaan hänet valittiin ensimmäisen kerran 2003. Heinäluoma sanoo eduskunnan olevan loistava työpaikka.

– En ole kyllääntynyt enkä vieraantunut, luopuminen on vaikeaa.

Heinäluoma liittyy luopumisilmoituksellaan monen muun konkarikansanedustajan joukkoon. Eduskunnan tämän vaalikauden jälkeen ovat ilmoittaneet jättävänsä myös muun muassa keskustalaiset Seppo Kääriäinen, Timo Kalli, Mikko Alatalo, Tapani Tölli, Mauri Pekkarinen ja kokoomuksen Pertti Salolainen.

Lue myös:

Mauri Pekkarinen jättää eduskunnan – Katso tunteellinen ilmoitus

Ääniharavien lähtö uhkaa keskustan asemia eduskuntavaaleissa: “On mahdotonta testamentata ääniä”