1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. syyssää

Ensi viikolla tavanomaista lämpimämpää syyssäätä – 20 asteen raja voi mennä rikki

Maanantaina syksyinen sade kastelee maan pohjoista lukuunottamatta, mutta jo tiistaina poutaantuu. Viikon keskivaiheilta alkaen etelässä mitataan kesäisiä lämpötiloja, toisaalta tuuli on puuskissa voimakasta.

syyssää
syksyinen aurinkoinen rantamaisema
Tuula Nyberg / Yle

Ensi viikolla tulossa on tavanomaista lämpimämpää syyssäätä. Viikon keskivaiheilla lämpötilat nousevat etelässä jopa 20 asteen tuntumaan tai ylikin, ennustaa Ylen meteorologi Joonas Koskela.

– Viikko alkaa kuitenkin sateisena ja tuulisena, lämpötilan noustessa enimmillään 15 asteeseen. Maanantaina Etelä- ja Keski-Suomessa tulee vettä 10 – 15 millimetriä, illalla sateet ovat Lounais-Suomen osalta jo ohi. Pohjoisessa on pääosin poutaa, Koskela sanoo.

Tiistai on koko maassa osin aurinkoinen poutapäivä, lämpötilojen ollessa 15 asteen molemmin puolin.

Keskiviikkona etelässä on poutaa, mutta maan keskiosien ja Lapin yli liikkuu sadealue, joka tuo tullessaan kymmenisen millimetriä vettä.

– Keskiviikosta perjantaihin etelässä on lämpimiä päiviä ja 20 asteen lämpötilaraja menee todennäköisesti rikki, toisaalta luvassa on puuskaista navakkaa tai kovaa tuulta, Koskela kertoo.

Myös yöt ovat ajankohtaan nähden lämpimiä.

– Lapissa päivälämpötila on alkavalla viikolla 10 asteen molemmin puolin, yöllä voi paikoin esiintyä hallaa, kunnon yöpakkasia ei vielä sääkartoilla näy, Koskela kertoo.

Lue seuraavaksi