WP: Trumpin tuomariehdokasta ahdistelusta syyttävä nainen astui julkisuuteen

Presidentti Trumpin tukema Brett Kavanaugh on kiistänyt 51-vuotiaaan psykologian professorin väitteet seksuaalisesta ahdistelusta.

Brett Kavanaugh
Brett Kavanaugh
Brett KavanaughMichael Reynolds / EPA

Presidentti Donald Trumpin ehdokas Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden uudeksi tuomariksi on kohdannut uusia mutkia matkallaan kohti senaatin vahvistusta.

Washington Post (siirryt toiseen palveluun) kirjoittaa, että Brett Kavanaugh'ta seksuaalisesta ahdistelusta syyttävä nainen on päättänyt kertoa tapahtumista omalla nimellään.

Julkisuuteen astunut nainen on 51-vuotias psykologian professori Christine Blasey Ford, joka sanoo Kavanaugh'n käyneen hänen käsiksi viikonlopun vietossa 1980-luvun alussa, kun molemmat olivat lukiolaisia.

Fordin syytökset tulivat julki kuluneella viikolla, mutta hän ei aluksi itse tullut julkisuuteen. Kavanaugh on jyrkästi kiistänyt naisen kertoman.

Ford kertoo, nuoret olivat juoneet alkoholia ja että Kavanaugh oli "kaatokännissä". Naisen mukaan Kavanaugh ahdisti hänet makuuhuoneeseen, työnsi hänet sängylle, retkahti makaamaan hänen päälleen ja yritti riisua häntä. Kun Ford yritti huutaa, painoi Kavanaugh kätensä hänen suulleen.

– Ajattelin, että hän saattaa vahingossa tappaa minut, Ford kertoo.

Nainen pääsi pakenemaan, kun Kavanaugh'n kaveri hyppäsi sänkyyn kolmanneksi, jolloin kaikki putosivat sängyltä.

Ford sanoo, ettei hän kertonut asiasta kenellekään ennen kuin osallistui miehensä kanssa parisuhdeterapiaan vuonna 2012. Terapeutin tuolloin tekemissä muistiinpanoissa ei mainita tulevan tuomariehdokkaan nimeä, mutta kuvaus tapahtumasta pitää muuten yhtä Fordin myöhemmin kertoman kanssa.

Kun Kavanaugh nousi ehdolle korkeimpaan oikeuteen, kertoi Ford tapahtumista Washington Postille ja lähetti asiasta myös kirjeen demokraattisenaattori Dianne Feinsteinille.

Demokraatit vastustavat Kavanaugh'n nimitystä, koska häntä pidetään äärikonservatiivina.

Korkeimman oikeuden tuomariehdokkaan kuulemisesta tuli kaaos Yhdysvalloissa