Lappeenrantalaisia evakuoitiin Mangkhut-taifuunin tieltä

Lappeenrannan matkailuammattilaisten ryhmä keskeytti konferenssivalmistelunsa siksi aikaa, kun Mangkhut-taifuuni moukaroi Guangzhoun kaupunkia.

Lappeenranta
Matkailualan ammattilaisia evakuoitiin viikonloppuna Hongkongin kupeessa järjestettävässä matkailualan konferenssissa taifuuni Mangkhutin tieltä.
Matkailualan ammattilaisia evakuoitiin taifuuni Mangkhutin tieltä Guangzhoussa.Juha Sorjonen

Viikonloppuna kaukoitää rökittänyt taifuuni Mangkhut on osunut myös lappeenrantalaisten matkailuammattilaisten työmatkalle.

Poikkeuksellisen voimakas taifuuni Mangkhut iski eilen iltapäivällä Hongkongin kupeessa sijaitsevaan Guangzhouhun, jossa järjestetään maailman suurin lentoyhtiöiden ja lentokenttien konferenssi.

Lappeenrannan lentoyhteyksistä ja matkailumarkkinoinnnista neuvotteleva neljän hengen ryhmä evakuoitiin tottunein ottein konferenssikeskuksesta hotelleihin 3 000 muun osanottajan kanssa.

Myrsky lennätti ilmaan puiden oksia ja huojutti palmuja vaakatasossa, mutta lappeenrantalaisilla ei ollut hätää, kertoo Lappeenrannan markkinointi- ja matkailupäällikkö Mirka Rahman.

– Katselimme ikkunasta ja paljon ihmiset ottivat videoita siitä ja seurasivat sitä. Se heitti tuulta ja vettä ihan tosissaan ja väänsi puita sivusuuntaan ulkopuolella. Sähköt menivät pois päältä ja takaisin, se oli ehkä se huolestuttavin hetki. Mutta ei meillä ollut huolen häivää hotellissa, ja saatiin olla huoneissamme, Rahman kertoo.

Taifuunin pahin keskus on taittunut ja kongressi ovat päässyt jatkumaan suunnitellusti.

Mirka Rahman kiittelee kiinalaisten evakuoinnin tehokkuutta. Massoja on totuttu liikuttelemaan.

– Valtavasti poliiseja, valtavasti turvamiehiä. Meille jaettiin sadetakkeja ja meidät ohjattiin oikeisiin busseihin. Emme päässeet ulos, vaan meidät haki suuren hallin sisältä 12 bussia. Emme osanneet pelätä mitään, koska se hoidettiin tyylikkäästi, Rahman kertoo.

Esimerkiksi Filippiineillä 50 ihmistä on saanut surmansa Mangkhut-taifuunin vuoksi. Taifuunin ennustetaan laantuvan trooppiseksi matalapaineen alueeksi huomiseen mennessä.