1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vesivahingot

Vesi pulppusi Kouvolan korispyhätön parketille – Mansikka-ahon hallissa iso vesivahinko

Kaupunki selvittää vahingon laajuutta ja syitä.

vesivahingot
Vesivahinko liikuntahallissa
Hallissa oli käynnissa A-poikien SM-karsinnan koripallo-ottelu, kun vettä alkoi tulvia parketille. Kuivaamisessa auttoi iso joukko ottelun toimitsijoita, katsojia ja hallin vahtimestari.Janna Hartonen

Mansikka-ahon liikuntahallilla Kouvolassa on sattunut iso vesivahinko.

Vesi lainehti sunnuntaina liikuntahallin viemäreistä lattialla pian sen jälkeen, kun kaupungin yli oli pyyhkäissyt ankara rankkasade. Veden ohella taivaalta tuli myös rakeita niin paljon, että maa peittyi hetkeksi valkoiseksi.

– Vettä on tullut reilusti, koska se on päässyt tulvimaan lattialle, sanoo kaupungin toimitilajohtaja Juha Jormanainen.

Kaupunki selvittää parhaillaan vesivahingon syitä ja vahinkojen laajuutta. Viemärit kuvataan tänään ja samalla mahdolliset tukokset avataan. Liikuntahalli on toistaiseksi käyttökiellossa.

Liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkasen mukaan vedet on saatu parketilta pois ja kuivaus menossa.

– On vielä liian aikaista sanoa, millaisia vahinkoja parketille on koitunut. Vaikea tietysti lähteä vain palasia korjaamaan parketista, sanoo Mäkipaakkanen.

Vielä ei ole tiedossa, mistä Mansikka-ahon liikuntahallin toiminnalle järjestetään korvaavat tilat. Tiloja etsitään ainakin naapurikunnista.

Kouvot alkaa laatia varasuunnitelmia

Koripallon pääsarja Korisliiga käynnistyy lokakuun 10. päivä. Esimerkiksi miesten koripallojoukkue Kouvojen ensimmäinen kotipeli Helsinki Seagullsia vastaan on tarkoitus järjestää 12. lokakuuta.

Mansikka-aholla pelaavat paitsi miesten pääsarjajoukkue Kouvot, myös naisten ylimmällä sarjatasolla pelaava Kouvottaret.

Paloauto pihalla
Pelastushenkilöstöä oli paikalla sunnuntaina liikuntahallilla.Janna Hartonen

Kouvojen puheenjohtaja Sami Pousi sanoo, että seura alkaa laatia varasuunnitelmia tiistaina, mikäli Mansikka-ahon hallin lattia on mennyt pelikelvottomaan kuntoon.

– Nyt en pysty vielä sanomaan. Voi mennä viisi päivää tai viisi kuukautta.

Pousin mukaan Kouvolassa ei ole Mansikka-ahon hallin lisäksi mitään muuta hallia, jossa voisi pelata koripallon ylimpien sarajatasojen pelejä.

– Ei ole toista paikkaa, jossa olisi tarpeeksi katsomotiloja, oheismyyntitiloja tai vaikka pukuhuoneita.

Kouvot ottaa Pousin mukaan yhteyttä Koripalloliittoon, jos tulee tarve etsiä korvaavaa kotikenttää Kouvojen joukkueille.

Kouvojen A-poikien ratkaiseva SM-karsintaottelu siirrettiin lainehtivan parketin takia pelattavaksi noin kymmenen kilometrin päähän Kuusankosken urheilutalolle.

Koululaiset urheilevat syksyn ulkona

Mansikka-ahon hallia käyttävät Kouvojen lisäksi muut kouvolalaiset urheiluseurat sekä viereisen Mansikkamäen koulun lapset.

Oppilaiden vanhemmille tiedotettiin maanantaina iltapäivällä, että kaikki liikuntatunnit pidetään ulkona, sillä korvaavia sisätiloja ei ole olemassa. Mansikkamäen koulun rehtorin mukaan kaikki kaupungin liikuntatilat ovat täydessä käytössä.

Rehtorin arvion mukaan Mansikka-ahon halli on pois käytöstä todennäköisesti useita viikkoja.

Lue seuraavaksi