1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. onnettomuudet

Parafiini palaa edelleen kynttilätehtaan raunioilla Salossa – kuumuus on lykännyt syttymissyyn selvitystä

Kynttilätehtaan raunioilla Salon Halikossa syntyy vieläkin sankkaa savua. Muun muassa kaatuvien parafiiniastioiden riski on lykännyt teknisen tutkinnan aloitusta.

onnettomuudet
Salon tehdaspalo.
Salon Halikossa paloi Kynttilä-Tuotteen tehdas varhain aamulla 14. syyskuuta 2018. Myrkyllisen ja erittäin runsaan savun muodostuksen takia alueen asukkaita jouduttiin evakuoidaan palopaikan läheisyydestä.Kirsi Kanerva / Lehtikuva

Salon kynttilätehdasta ei ole vielä pystytty luovuttamaan kiinteistön omistajalle. Palopaikalla on yhä useita parafiinisäiliöitä, jotka ovat palaneet paikoin voimakkaasti maanantaiaamun aikana.

– Säiliöissä on edelleen paljon kuumaa tavaraa. Parafiinia palaa noin kolmen metrin alalla. Savunmuodotus on välillä aika kovaakin. Siitä ei ole kuitenkaan vaaraa lähialueen asukkaille, kertoo päivystävä päällikkö Kari Alanko.

Jälkivartiointi tulee kestämään vielä ainakin tiistaihin saakka.

– Parafiiniastioiden rykelmä on aikamoinen. Lämmöt eivät tahdo laskea astioissa riittävästi, vaikka olemme jäähdyttäneet niitä koko ajan. Väliin meneminen on työturvallisuusriski, koska astiat voivat kaatua, jatkaa päivystävä päällikkö.

Kynttilätehtaan palosta syntyi sankka savu Halikossa.
Salon Halikossa paloi Kynttilä-Tuotteen tehdas varhain aamulla 14. syyskuuta 2018. Myrkyllisen ja erittäin runsaan savun muodostuksen takia alueen asukkaita jouduttiin evakuoidaan palopaikan läheisyydestä.Tarja Hiltunen / Yle

Poliisi aloittaa teknisen tutkinnan palon syistä todennäköisesti maanantain aikana.

Kynttilä-Tuotteen tehdas paloi varhain perjantaiaamuna Salon Halikossa Kaillinniituntiellä. Palosta syntyi erittäin runsasta ja myrkyllistä savua.

Tehtaan palossa tuhoutui 5 000 neliötä tuotanto- ja toimistotiloja.

Paloa oli sammuttamassa noin 30 pelastuslaitoksen yksikköä Varsinais-Suomen alueelta. Kynttilätehtaan läheisyydessä on omakotitaloalue ja teollisuutta. Aamuvarhain sadat alueen asukkaat joutuivat lähtemään kodeistaan.

Lue seuraavaksi