Australiassa selvitetään outoa ruokasabotaasia – Mansikoista on löytynyt neuloja

Mansikoita, joihin on piilotettu neuloja, on löytynyt kuudessa osavaltiossa.

mansikka
Mansikkarasioita marketin hyllyssä Sydneyssä.
Neuloja sisältäviä mansikkarasioita on löydetty kuudesta Australian osavaltiosta.Erik Anderson / EPA

Australiassa mies on joutunut sairaalaan vatsakipujen vuoksi nielaistuaan mansikan, jonka sisällä oli terävä neula. Asiasta kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC. (siirryt toiseen palveluun)

Australialainen tv-yhtiö ABC (siirryt toiseen palveluun) kertoi maanantaina Perthissä sattuneesta toisesta tapauksesta, jossa tiskialtaasta oli löytynyt terävä neula mansikoiden pesemisen jälkeen.

Viranomaiset ovat ryhtyneet varotoimiin Australiassa ja esimerkiksi Uudessa-Seelannissa kaksi suurinta tukkuliikettä ei toistaiseksi tuo maahan australialaisia mansikoita.

Australian terveysministeri Greg Hunt luonnehti tapausta "häijyksi rikokseksi".

Vihjeistä luvattu jättipalkkio

Queenslandin osavaltio on luvannut tekijän jäljille johtavista vinkeistä yli 60 000 euron palkkion. Kuluttajia on varotoimena kehotettu paloittelemaan marjat ennen niiden nauttimista. Queenslandin mansikanviljelijöiden järjestö esitti epäilynään, että työoloihinsa tyytymätön poimija olisi työntänyt neuloja mansikoihin. Poliisi ei ole kommentoinut väitettä.

Neulamansikoista syntynyt kohu nousi mansikkasadon kiireisimpään keruuaikaan. Mansikanviljely on Australiassa tärkeä maataloustuotannon ala: siitä saatavat vuosittaiset tulot ovat noin 90 miljoonaa euroa.

Lue myös:

MT: Mansikoista on löytynyt ompeluneuloja Australiassa (siirryt toiseen palveluun)