Silmiä pitää oikein hieraista, kun identtiset kaksoset – palomies ja poliisi – saapuvat: kolaripaikalla yksi luuli näkevänsä näkyjä

Turun poliisissa ja pelastuslaitoksella työskentelevät identtiset kaksoset herättävät hämmennystä sekä kaupunkilaisten että työtovereiden parissa.

kaksoset
Identtiset kaksoset pelastajina Turussa - toinen poliisi, toinen palomies
Identtiset kaksoset pelastajina Turussa - toinen poliisi, toinen palomies

TurkuMarko Virolainen työskentelee päivystävänä palomestarina Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella. Markon kanssa samaan aikaan, 37 vuotta sitten syntynyt identtinen kaksonen, Mika Virolainen toimii Lounais-Suomen poliisin kenttäjohtajana.

– Päätimme jo hiekkalaatikolla, että minusta tulee poliisi ja Markosta palomies. Taisimme olla viiden vanhoja, kun kerroimme tämän naapurin sedälle, kertoo Mika Virolainen.

Päätimme jo hiekkalaatikolla, että minusta tulee poliisi ja Markosta palomies.

Mika Virolainen

Sekaannuksia onnettomuuspaikoilla sattuu aika harvoin, sillä kaksoset eivät usein osu samaan vuoroon. Eikä poliisia aina tarvita palopaikalla tai palomiehiä poliisitehtävissä. Joitakin sattumuksia on kuitenkin osunut kohdalle.

– Olimme kerran samalla liikenneonnettomuuspaikalla. Marko kävi ensin haastattelemassa onnettomuudessa mukana ollutta, joka ei ollut loukannut itseään. Kun minä menin haastattelemaan, hän alkoi epäillä itsellään päävammaa. Selvensimme siinä sitten, että täällä saattaa olla samannäköisiä henkilöitä eri rooleissa. Vaatteet eivät olleet vaihtuneet, kertoo Mika Virolainen.

Mika Virolainen
Mika Virolainen, Lounais-Suomen poliisin kenttäjohtajaMinna Rosvall / Yle
Marko Virolainen
Marko Virolainen, päivystävä palomestariMinna Rosvall / Yle

Vaivatonta yhteistyötä

Kun kumppanina on oma kaksosveli, yhteistyö viranomaisten välillä sujuu mukavasti.

– Kun kuulen radiossa veljen äänen, tiedän äänenpainosta, mitä siellä tarkoitetaan ja mitä haetaan, sanoo Mika Virolainen.

Mikä on parasta Markossa?

– Kyllä hän taitaa aika rautainen ammattilainen olla, kun on päässyt tuohon asemaan. Ja aika komeakin, toteaa Mika päivystävän palomestarin työtä tekevästä veljestään.

Mikä on parasta Mikassa?

– Mikan ammattitaitoon voi luottaa, jos työskennellään samassa paikassa. Toinen asia, mitä en tule itse koskaan saamaan, on se että hänellä on niinkin mukava velipoika, velmuilee Marko.

Marko ja Mika Virolainen
Mikan työpari Antti Tamminen ikuisti veljekset työpaikalla kesällä 2018.Antti Tamminen