1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Elon Musk

Thaimaan luolasukeltaja haastoi Elon Muskin oikeuteen

Haasteen taustalla on Muskin heinäkuinen tviitti, jossa hän nimitti brittiläistä Vernon Unsworthia pedofiiliksi.

Elon Musk
Elon Musk
Elon MuskAOP

Brittiläinen sukeltaja Vernon Unsworth, joka auttoi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa, on haastanut Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin oikeuteen. Unsworthin mukaan Musk on perättömästi syyttänyt häntä Twitterissä pedofiiliksi.

Juttu on nostettu Los Angelesin liittovaltion tuomioistuimessa. Kanteen mukaan Musk on syyllistynyt muun muassa herjaukseen ja kunnianloukkaukseen. Unsworth vaatii yli 75 000 dollarin eli noin 64 400 euron vahingonkorvauksia ja tuomioistuimen päätöstä, joka estää Muskia tekemästä lisäväitteitä.

Musk nimitti Unsworthia heinäkuussa pedofiiliksi sen jälkeen, kun Unsworth kritisoi Muskia televisiohaastattelussa. Hän jopa vihjaili, että sukeltajan päätös asua Thaimaassa olisi ”epäilyttävä”.

Musk poisti myöhemmin syytöksen sisältäneen tviitin. Hän myös pyysi anteeksi tapahtunutta ja kertoi kirjoittaneensa viestin suuttuneena. Musk totesi, etteivät Unsworthin sanat oikeuttaneet hänen tekojaan.

Musk ja SpaceX-yhtiön insinöörit rakensivat pienen sukellusveneen ja lähettivät sen Thaimaahan auttamaan jumiin jääneitä poikia ja heidän valmentajaansa. Laitetta ei kuitenkaan käytetty, sillä se ei olisi mahtunut liikkumaan luolastossa. Unsworth kutsui sitä "PR-tempuksi”, pelkäksi julkisuustempuksi.

Tesla ei ole välittömästi kommentoinut syytettä.

Lue myös:

Miljardööri Musk nöyrtyi ja pyysi anteeksi – Thaimaanpelastusoperaatiossa mukana ollut sukeltaja harkitsee oikeustoimia

Miljardööri Elon Musk hyökkäsi Twitterissä Thaimaanjalkapallopoikia pelastamassa olleen sukeltajan kimppuun

Kaikki pelastettu! Näin thaimaalaisen juniorijoukkueen vaiheet etenivät

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk poltti pilveä ja joi viskiä haastattelussa

Elon Musk veti takaisin aikeensa irrottaa Tesla pörssistä

Lähteet: AP, Reuters

Lue seuraavaksi