Meskun hotelli Forssassa halutaan jo joulukuussa auki

Hotelliyritys Mesku hakee parhaillaan hotelliin henkilökuntaa ja remontoi ostamaansa entistä Rantasipin hotellia Forssassa. Myös Turengin Mesku-hotellia Janakkalassa odottaa pian laajennus ja remontti.

Forssa
Forssan Rantasipi-hotelli ilmakuvassa
Rantasipin kylttien tilalle tulee syksyn aikana Meskun kyltit.Restel

Perheyritys Polusten Mesku-hotelleilla Forssassa ja Turengissa koittaa kiireiset ajat.

Mesku osti viime keväänä Restellin entisen 100-paikkaisen entisen Rantasipi-hotellin Forssasta ja remontit ovat jo vauhdissa.

Tyhjillään olleen hotellin katto muun muassa uusitaan peltikatoksi. Hotelli saa Meskun kyltit ja valomainokset julkisivuihinsa. Myös henkilökunnan palkkaus ja koulutus on alkamassa.

Forssassa on tarvetta hotellille, kokoustoiminta on vilkasta ja varauksia sekä tilauksia tiloihin olisi syksyn mittaan tulossa.

– Nyt on kova kysyntä tällaiselle, pidetään kokouksia ja palavereja. Yritämmekin saada hotellin auki joulukuuksi, kertoo Mesku Oy:n toimitusjohtaja Einari Polus.

Mesku aikoo siirtää henkilökuntaa ja perheyrityksen jäseniä mahdollisesti muista hotelleistaan ensiavuksi Forssaan kiireisiin. Avattavan Forssan lisäksi Meskun hotellit sijaitsevat Janakkalan Turengissa, Viialassa sekä Oulaisissa, Pohjois- Pohjanmaalla.

Restellin aiemmin omistama hotelli ehti olla muutaman vuoden suljettuna. Hotelli toimi syksyllä 2015 muutaman kuukauden ajan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksena.

Turengin Mesku kasvaa korkeutta

Forssan hotellin ohessa Mesku suurentaa hotelliaan Turengissa, Hämeenlinnan tuntumassa. Janakkalan kunta on kaavoittamassa uudelleen hotellin korttelia. Matalahkoon hotellirakennukseen on kaavassa tulossa lisää rakennusoikeutta.

– Sellaistahan liike-elämä on, pitää investoida. Jos ei investoi eikä ole yhtään huonetta, ei se olisi enää liikeyritys, pohtii toimitusjohtaja Einari Polus hotelliketjun kehitystä.

Kolmas kerros Turengin Meskuun mahdollistaa 30 huonepaikkaa lisää. Tavoite on, että Turengin hotellin laajennus- ja korotustyöt alkavat kevättalvella 2019.