1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jani Toivola

IL: Kansanedustaja Jani Toivola nostaa eduskunnalta korotettua kulukorvausta Riihimäen asunnosta, asuu silti Helsingissä

Iltalehden mukaan Jani Toivolan (vihr.) asumisjärjestelyissä ja niihin liittyvien korotettujen kulukorvausten nostamisessa on epäselvyyksiä.

Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Helsingissä asuva vihreiden kansanedustaja Jani Toivola on ilmoittanut eduskunnan hallinto- ja palveluosastolle asuvansa vakituisesti Riihimäellä, jonka perusteella hänelle maksetaan korotettua kulukorvausta, kertoo Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Helsingistä valitut kansanedustajat ja alle 30 kilometrin päässä eduskuntatalosta asuvat Uudeltamaalta valitut kansanedustajat saavat kulukorvausta 986,81 euroa kuukaudessa.

Uudenmaan vaalipiiristä eduskuntaan noussut Toivola on kirjoilla Riihimäellä sijaitsevassa omistamassaan asunnossa, joka sijaitsee yli 30 kilometrin päässä eduskuntatalosta.

Siksi Toivolalle on maksettu 1 315,75 euroa korotettua kulukorvausta kuukaudessa. Korotuksen osuus kulukorvauksesta on 328,94 euroa kuukaudessa.

Iltalehden mukaan eduskunta on maksanut korotettua kulukorvausta Toivolalle huhtikuusta 2016 lähtien. Yhteensä Toivola on saanut korotusta 9 210,32 euroa.

Koti Helsingissä, Riihimäen asunto tyhjänä

Toivolan Riihimäen asunnon naapurit kertoivat Iltalehdelle, että kansanedustaja ei ole asunut talossa pariin vuoteen.

Iltalehden haastatteleman kiinteistönvälittäjän mukaan Toivolan asunto on tyhjillään. Välittäjä kertoi, että asunto on ollut myynnissä parisen vuotta.

Jani Toivola kertoi Iltalehdelle, että hänellä ja hänen tyttärellään on kaksi kotia, joista toinen sijaitsee Helsingissä ja toinen Riihimäellä.

– Meillä on ollut virallinen väliaikainen osoite Helsingissä ja tätä myöten toinen koti Helsingissä, Toivola sanoi Iltalehdelle.

Lehti kertoo, että Väestörekisterikeskuksen mukaan Toivolalla ei ole virallista väliaikaista osoitetta Helsingissä, vaan ainostaan osoite Riihimäellä.

Yle ei tavoittanut Jani Toivolaa kommentoimaan Iltalehden uutista.