Kuopioon perustettiin Itäinen syöpäkeskus

Syöpäkeskuksen tavoitteena on turvata syöpäpotilaiden laadukas ja yhdenmukainen hoito KYSin erityisvastuualueella.

syöpähoidot
Hoitaja seuraa monitoreja potilaan ollessa röntgenissä.
Hoitaja seuraa monitoreja potilaan ollessa röntgenissä. Arkistokuva.Yle

Kuopion yliopistolliseen sairaalan erikoisvastuualueelle on perustettu Itäinen syöpäkeskus. KYSin erityisvastuualueen sairaanhoitopiirit ja Itä-Suomen yliopisto allekirjoittivat yhteistyösopimuksen syöpäkeskuksen perustamisesta.

Itäisen syöpäkeskuksen tarkoituksena on turvata itäsuomalaisten syöpäpotilaiden laadukas, yhdenvertainen ja kustannusvaikuttava hoito.

– Syövän hoidon käytänteissä, esimerkiksi eturauhassyövän hoitopoluissa on eroavaisuuksia erva-alueen sairaanhoitopiirien välillä. Syöpäkeskuksen yhtenä tavoitteena on yhtenäistää syöpähoitoa, projektikoordinaattori Juho Pulkka kertoo.

Itäinen syöpäkeskus on osa kansallista syöpäkeskusta. Se muodostuu viidestä alueellisesta syöpäkeskuksesta, joista jokainen toimii omalla erityisvastuualueellaan.

KYSin erityisvastuualueeseen kuuluvat Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin lisäksi Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, Keski-Suomen ja Itä-Savon sairaanhoitopiirit, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä sekä Itä-Suomen yliopisto.