1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. onnettomuudet

Neljä päivää roihunnut parafiinipalo on saatu viimein sammumaan – karu arki koittaa hiljalleen Salon kynttilätehtaan raunioilla

Salon kynttilätehdas pystytään luovuttamaan kiinteistön omistajalle viimeistään torstaina. Tehtaan tulevaisuudesta ei ole tehty ratkaisuja

onnettomuudet
Kynttilätehtaan palosta syntyi sankka savu Halikossa.
Salon Halikossa paloi Kynttilä-Tuotteen tehdas varhain aamulla 14. syyskuuta 2018. Myrkyllisen ja erittäin runsaan savun muodostuksen takia alueen asukkaita jouduttiin evakuoidaan palopaikan läheisyydestä.Tarja Hiltunen / Yle

Useita päiviä palaneet parafiinisäiliöt on saatu sammumaan Salon Halikon kynttilätehtaan raunioilla.

Palopaikalla oli vielä maanantain aikana useita parafiinisäiliöitä, jotka paloivat paikoin voimakkaasti eilisaamun aikana.

Päivystävä päällikkö Kari Alanko kertoo, että jälkivartiointia tullaan toistaiseksi vielä jatkamaan.

– Säiliöiden lämpötila on laskenut nyt riittävästi. Tilanne näyttää hyvälle, kertoo Alanko.

– Säiliöissä on kuitenkin vielä paljon massaa. Haluamme varmistaa kaikin tavoin, että lämpö pysyy aisoissa, eikä uusia syttymisiä tapahtuisi, jatkaa päivystävä päällikkö.

Salon tehdaspalo.
Kirsi Kanerva / Lehtikuva

Kiinteistö luovutetaan omistajalle lähipäivien aikana

Kaatuvien parafiiniastioiden riski oli lykännyt teknisen tutkinnan aloitusta. Palonsyytutkijat pääsivät aloittamaan työnsä palopaikalla lopulta maanantaina.

Päivystävä päällikkö arvioi, että Salon kynttilätehdas pystytään luovuttamaan kiinteistön omistajalle keskiviikona tai viimeistään torstaina.

Kynttilä-Tuotteen toimitusjohtaja Mikko Linnamäki kertoi maanantaina Ylelle, että tuhoutuneen tehtaan tulevaisuudesta ei ole tehty vielä minkäänlaisia ratkaisuja.

Tehtaan palossa tuhoutui 5 000 neliötä tuotanto- ja toimistotiloja. Kynttilätehtaan varasto saatiin kuitenkin pelastettua.

Kynttilä-Tuotteen tehdas paloi varhain perjantaiaamuna Salon Halikossa Kaillinniituntiellä. Palosta syntyi erittäin runsasta ja myrkyllistä savua.

Paloa oli sammuttamassa noin 30 pelastuslaitoksen yksikköä Varsinais-Suomen alueelta. Kynttilätehtaan läheisyydessä on omakotitaloalue ja teollisuutta. Aamuvarhain sadat alueen asukkaat joutuivat lähtemään kodeistaan.

Lue seuraavaksi