Rikollispomoa vastaan todistanut liikemies löytyi kuolleena Pietarin lähellä – Poliisin mukaan häntä ammuttiin autosta, jossa oli suomalaiset rekisterikilvet

Liikemies Badri Šengelija oli todistanut sekä pietarilaista rikollisjohtajaa että lahjuksista tuomittua virkamiestä vastaan.

Pietari
Pietari liikenne
Kimmo Brandt / AOP

Pietarin lähellä surmattiin maanantaina rikollisyhteyksistä tunnettu liikemies Badri Šengelija. Murha tapahtui Pietarista Karjalan kannakselle johtavalla maantiellä. Asiasta kertovat muun muassa uutissivusto Fontanka (siirryt toiseen palveluun) ja uutistoimisto Interfax. (siirryt toiseen palveluun)

Venäjän poliisin tietojen mukaan Šengelijan autoa ammuttiin valkoisesta Mercedes Benz -autosta, jossa oli suomalaiset rekisterikilvet. Tiedossa ei ole, oliko auto todella suomalainen tai olivatko rekisterikilvet aitoja.

Ampuma-ase oli poliisin mukaan luultavasti Kalašnikov-rynnäkkökivääri. Šengelija kuoli luoteihin, joita oli ammuttu yli kymmenen.

Murhattu georgialaistaustainen 53-vuotias Badri Šengelija oli vaikutusvaltainen liikemies, jolla oli kytköksiä alamaailmaan. Hän tuli tunnetuksi vuonna 2007, kun hän todisti pietarilaista Tambov-rikollisjärjestön johtajaa Vladimir Barsukov-Kumarinia vastaan.

Tänä keväänä hän oli syyttäjän todistajana oikeudenkäynnissä, jossa Venäjän tutkintakomitean turvallisuusosaston päällikkö Mihail Maksimenko tuomittiin 13 vuoden vankeusrangaistukseen lahjusten vastaanottamisesta.

Interfaxin lähteiden mukaan tutkinnassa selvitetään, liittyykö murha jälkimmäiseen oikeudenkäyntiin. Fontankan tietojen mukaan Šengelija oli todistajansuojeluohjelmassa, joka lopetettiin viikko sitten.