SaiPa päättää mahdollisesta areenahankkeen rahoittamisesta myöhemmin

Liigaseura SaiPa kaipaa lisää tietoa Lappeerantaan suunnitteilla olevasta monitoimiareenasta ennen kuin se päättää, lähteekö se rahoittamaan hanketta.

SaiPa (Jääkiekon Miesten Liiga)
Jääkiekkojoukke Saipa aamuharjoituksissa.
SaiPan pelaajat ovat havainneet nykyisessä jäähallissa monenlaisia puutteita.Kari Kosonen/Yle

Liigaseura SaiPa ei ota vielä kantaa siihen, olisiko se valmis lähtemään Lappeenrannan monitoimiareenan rahoittajien joukkoon.

Areenahankkeen ohjaus- ja asiantuntijaryhmä on ehdottanut, että Lappeenrannan monitoimiareenan valmistelua jatketaan avoimella kilpailutuksella, jolloin saataisiin selville varteenotettavat yhteistyökumppanit.

Liiga-Saipan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kertoo, että SaiPan hallitus kertoo näkemyksensä vasta, kun rakennettavasta hallista on selkeä kokonaiskuva. Jussi Markkanen sanoo, että monitoimiareenan rakentamisella on kiire, sillä nykyinen halli on mitä on.

– Välillä sataa sisään ja välillä keskeytetään treenit, kun jäätä ei ole ja näin poispäin. Kun on yöllä satanut, niin vedet tulee sisään. Näissä tiloissa nyt toistaiseksi mennään. Ja onko se kolme vuotta tai neljä vuotta – siinä ei varmasti ole suurta merkitystä ole. Yhden vuoden kohdalla olisi päätös, että tietäisimme mitä kohti tätäkin laivaa viedään, sanoo Markkanen.

Eilen selvisi, että Lappeenrannan monitoimireenan hintalappu on 36,8 miljoonaa euroa. Monitoimiareenan rakentamiskustannukset ovat hankesuunnitelman mukaan samat, rakennetaanpa areena sitten Kisapuistoon tai kansiratkaisuna Lappeenkadun päälle keskustaan. Perustamis-, tontti- ja infrakustannukset kuitenkin nostaisivat Lappeenkadun vaihtoehdon hinnan 50:een miljoonaan euroon. Kisapuistoon monitoimiareenan saisi rakennettua kahdeksan miljoonaa euroa halvemmalla.