Lappeenrannalla ei ole yksin varaa rakentaa 50 miljoonan monitoimiareenaa – myös uuden jäähallin rakentaminen Kisapuistoon tekisi tiukkaa

Lappeenranta aikoo järjestää tarjouskilpailun sijoittajille.

Lappeenranta
Monitoimiareena Lappeenkadun päälle sijoitettuna.
Lappeenkadun päälle suunnitellun monitoimiareenan sisäänkäynti on Kauppakadun puolella. Nykyisen Nesteen kylmäaseman paikalle on suunniteltu kolmea asuintaloa.Lappeenrannan kaupunki

Monitoimiareena on Lappeenrannan kaupungille niin kallis ratkaisu, että kustannuksia jakamaan on saatava sijoittajia.

– Lappeenrannan kaupungilla ei ole varaa rakentaa Lappeenkadun kansiareenaa – se on ihan selvä. Ja aika tiukkaa kaupungille tekee yksin rakentaa monitoimihallia Kisapuistoon, sanoo monitoimiareenan valmistelutyötä ohjanneen työryhmän puheenjohtaja Markus Iitiä (kok.).

Vaikka monitoimiareenasta tai monitoimihallista puhutaankin, Iitiä muistuttaa, että hallin pääkäyttäjiä ovat jääkiekkoilijat ja muiden jääurheilulajien harrastajat.

Hallista on tarkoitus tehdä niin helposti muotoiltava rakennus, että sinne voidaan nopeassakin aikataulussa järjestää muitakin kuin urheilutapahtumia.

Areenan ytimeksi suunnitellun jäähallin katsomoon mahtuisi 5000 katsojaa. Muihin tilaisuuksiin voidaan lisätä tuhat istumapaikkaa, jolloin istumapaikkojen määrä nousee 6000:een.

–Pallo on nyt kaupunginhallituksen ja valtuuston käsissä. Ohjaustyöryhmä on siltä pyydetyt selvitykset tehnyt, sanoo Iitiä.

Avoin kilpailutus tulossa

Ohjaus- ja asiantuntijaryhmä esittää, että Lappeenrannan monitoimiareenan valmistelua jatkettaisiin avoimella kilpailutuksella, jolloin hankkeesta kiinnostuneet sijoittajat saataisiin selville.

Lappeenrantaan suunnitteilla olevan monitoimijäähalli tulisi maksamaan 36,8 miljoonaa euroa. Hankkeen kokonaiskustannukset kuitenkin vaihtelevat areenan rakennuspaikan mukaan.

Lappeenkadun päälle kaupungin keskustaan rakennettava monitoimiareena maksaisi 50 miljoonaa euroa. Kokonaiskustannuksia nostavat muun muassa maanhankinta (6 miljoonaa), kannen rakentaminen (6,8 miljoonaa), liikennejärjestelyt ja Lappeenkadun tukiseinä.

Nykyisen jäähallin tuntumaan Kisapuistoon rakennettava monitoimihalli maksaisi 42 miljoonaa. Siinä suurin lisämenoerä on kulkuyhteyden rakentaminen junaradan ali Harapaisentielle (3,2 miljoonaa).