Kokoomuksen sisällä ajetaan kunniakonsuli Lehtimäkeä ehdolle eduskuntaan – kuntavaaleissa hylättiin epälojaalina

Ex-kansanedustaja Jouni Lehtimäki ei päässyt kuntavaaleissa kokoomuksen listalle vaan yritti valtuustoon omalla vaalilistallaan.

Pori
Kokoomuksen logo

Kokoomus joutuu Satakunnassa ratkaisemaan, miten puolue suhtautuu kiistoja herättäneen entisen kansanedustajan toiveeseen päästä ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin.

Pohjois-Porin kokoomus ehdottaa varatuomari, ex-kansanedustaja, Kosovon Suomen-kunniakonsuli Jouni Lehtimäkeä ehdolle huhtikuun eduskuntavaaleissa. Kokoomusjärjestön mukaan "Jolee" Lehtimäki olisi uskottava, "todellinen edunvalvoja".

Lehtimäen ehdokkuudesta syntynee vielä mielenkiintoinen vääntö Satakunnan kokoomuksessa. Ehdokkaat valitaan piirikokouksessa.

Piirijohto ei kommentoi

Kuntavaalien alla Porin kokoomuksen kunnallisjärjestö hylkäsi Lehtimäen toiveet päästä ehdolle. Syynä oli kunnallisjärjestön puheenjohtajan Satu Hatanpään mukaan se, että Lehtimäki erosi aikanaan kokoomuksesta ja liittyi nuorsuomalaisiin.

Jouni Lehtimäki
Jouni Lehtimäki.Jouni Lehtimäki

Satu Hatanpää on nykyisin Satakunnan kokoomuksen puheenjohtaja. Hän ei halua arvioida, millaiset mahdollisuudet Lehtimäellä tällä kertaa on edustaa Kansallista kokoomusta.

– Toimimme demokratian pelisääntöjen mukaan. En voi ottaa asiaan enempää kantaa, Hatanpää perustelee.

Kuntavaaleissa Lehtimäki sai 290 ääntä.

Eduskunnassa "Jolee" istui 1999–2003. Hän profiloitui ehdottamalla rikosoikeudellisen vastuuikärajan poistamista. Lakialoitteen allekirjoitti ensin yli puolet kansanedustajista, mutta kun eduskunta perehtyi asiaan ja ehdotuksesta annettuihin kriittisiin lausuntoihin tarkemmin, ikäraja jäi 15 vuoteen.